Jantung Hati Maksu Pieza

14 Julai 2011

Pendidikan awal kanak-kanak.

Dicatat oleh ucupiza di Khamis, Julai 14, 2011
Reaksi: 
NAK BELAJAR LAGI..

Yus teringin nak belajar lagi..dulu amik course STAM (SIJIL TINGI AGAMA MSIA),tahun 2009..
Tapi yus xlepas..satu subjek gagak.dikira semua subjek kite gagal..tu yg xp mesir..
Lpas abis STAM yus keje kat bandar enstek nilai..Nama tadika die..NUR IMAN EDUCARE..
Yus keje sebagai guru tadika menggantikan guru yg kursus dan disamping tu yus ajar bdak-bdak 5tahun reading BM,n bace iqra..Ktaowang nye tadika ni
3 cawangan..

1)Tadika.
2)Taska baby.
3)Bakep
4)taska transit
Yus pernah merase Ngajar kat tadika..
Jenis owner nie..die suke staff die merase semua bahagian pd setiap cwangan..
Yus ada 2bulan jga taska baby..taska baby nie jauh..kna p pagi-pagi,jalan kaki..
Kena p keje pkul 6.30 yus da kuar dari rumah..blik uma kol 7 or 8mlm..penat ok..

Tapi pergi keje..dapat tengok muke baby nie..comel2..hilang rse penat tu..
memg best la keje jga baby..tp bnyak risiko..

Dan ad mase yus balik dari ngajar je.yus akan bawak bdak-bdak nie blik taska yg mane bdak-bdak nie akan duduk sampi la parents diowang balik keje,disini jugak la uma yus duduk..atas rumah.bawah tempat yus jaga bdak-bdak nie..antara bdak nie..dri 4tahun-6tahun..pastu ad transit dari 7tahun-10tahun..penat taw nk handle..ramai tu..

Amboi yus da jauh benar lari dari tajuk..
Ok yus nak sambung belajar..tapi ni hnye impian je..xtaw la jd knyataan x..tp harap jd knyataan la..amin..Yus nak amik diploma pendidikan awal kanak-kanak..entah knp yus plih bidang nie..
Semenjak keje di nilai tu,yus da jatuh jati la pd kanak-kanak n baby-baby..
da lame yus nak blajar dalam bidang nie..tapi yus takowt nak suarakn bnde nie kat bonda.takut bonda marah nnti..dan takut family xsupport..

Kejew ni pown.sebab boring kn dok uma..lgpown umo da tua..xkan nak dok uma je..tanam anggur..tu yg keje..tapi nak sangat belajar amik bidang tu..
Camane yus nak cakap ye n bonda n suh family bg support..yus akui yus da bnyk nyusahkan diowang..msti diowang marah kalo yus nak sambung belajar lagi..nnti diowang cakap yus nak abizkan ????/(hnye yg terfdekat je pham)..

Em tapi 1 ari nnti yus memg nak sambung belajar tentang bidang nie..Yus nak wat betul-betul..
Harap impian yus menjadi knyataan..

MOOD :Berharap..sedih

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

kisah maksu pieza.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea