Jantung Hati Maksu Pieza

06 Januari 2012

Salam jumaat

Dicatat oleh ucupiza di Jumaat, Januari 06, 2012
Reaksi: 
Salam Tengahari jumaat semua..

Sekejap je da hari jumaat kan..
Tengahari-tengahari baru nak update cte yang xcte ni ha..

Jom cte pasal my uncle yang sakit tu.
My uncle ni,die sakit..tapi sakit tu kiteorang sume xtaw..
Hari-hari yus dengan bonda pegi melawat die kat rumah.memang sedih sangat tengok keadaan my uncle ni.
Badan da krus sangat,muka cengkung je.kalau tengok keadaan die mcm tu,memang nak menangis la.
Hari-hari pegi berubat.ustaz tu cakap xd pape..just urat saraf da panas.ok trima la.

My uncle ni terlalu memendam persaan.die pendam je pe org sume wat.

Petang kelmarin,yus dengan bonda pegi melawat my uncle tu,die da duduk kat luar.
Bersyukur la,die nak duduk kat halaman luar tu.
Sekali my auntie suruh pegi mandi..nak bawak my uncle mandi la.
My uncle tu xnak..puas kitaorang pujuk die..
tapi die still xnak gak.
Hari da makin senja ni.
Makin senja la..syaitan-syaitan kuat berjalan,syaitan ni kuar kan..
Puas kitaorang pujuk suruh mndi,msok dalam rumah.
xnak gak.

Orang kampung makin ramai nie.
Pastue ad sorang p.cik ni,die suruh ramai-ramai tolak my uncle ni..
Yus pun ikot la tolak my uncle ni.
Bukan niat kita nk mndera die la.
Tapi kita faham situasi die cmne kn.terpksa la..
Mase nak msok tu,my uncle ni,asyik pndang je tempat yang die duduk tu,
Macam ad something la kat tempat die duduk tu.
Korang rase ape??
Memang berat sangat kaki my uncle tu nk masok rumah.
Kitaorang bace ayat al-quran ni.\
My uncle still pandang tempat tu..

Memang susah sangat my uncle tu nak msok rumah...
Da sampai dalam rumah pun,my uncle ni kuar..
My cousins da nangis da mase ni.

Pastu bonda da panggil balik,sbb bonda ad cramah agama mase tu.
yus text my cousins tu,tnye cmne..die kate still macam tu la..

Semalam je yus dengan bonda xp tengok.
Nape la my uncle kan..ksian sangat at die.

Moga-moga my uncle cepat sihat seperti sediakala.
Amin..amin..amin..

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

kisah maksu pieza.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea