Jantung Hati Maksu Pieza

05 Januari 2012

Selamat Tahun Baru 2012

Dicatat oleh ucupiza di Khamis, Januari 05, 2012
Reaksi: 
2012

Assalamualaikum semua.

Da lame rasenye blog ni ber-update.
Bukan xnk update,tapi biasala awal bulan..kebizian melanda diri seorang receptionist.
Ni pun curi-curi update blog.

Hah masih tak terlambat kan nk wish ni "SELAMAT TAHUN BARU 2012".
Pe ekk azam ni..biarla rahsia,

Ok jom Start cte-cte..

ni bulan 12 aritu:
(27hb december 2011)
*Yus ada pergi interview keje "AVON" taw..
mmbe yus yang kenenkn keje ni..
Yus p la intrview tu..tak dijangka pulak,interview trus dapat keje.
die bg yus pk 2 ari je nk trima tak keje tu.
Ok..yus terima la,yus msok keje 29hb december 2011 tu.

#dalam hati nga pikir,camane la ngan keje "RECEPTIONIST" yus ni kan..
Tanpa memikirkan pape..yus behenti keje kat tmpat lame ni.
Dahla antar notis 24jam,padahal da 1tahun bkerja.
Nk di ikutkan,kalau kita da konfom,kena antar notis sebulan..ni sekati je antar notis 24jam..


(29hb december 2011)
*yus antar notis berhenti ok..
mase ni memang sedih..akk kat sini xbagi yus bhnti.
mase tu diorang belanje yus makan KFC taw..
mase nak balik tu,diorang  ad yang ngis..sedih sangat nk tinggalkn diorang.

*Malam  tu yus kuar jap ngn pssstttt adalah.
Bagitahu yus nak "Berhenti"..die nye reaksi adalah,xterkejut pn..malah wat muka..pham-pham jela..
Mase dalam kete,die xnak cakap pn ngan yus.
Diam je..die marah kat yus.
Yus dahla nk touching ni..
lelame die tgur gak,tp berbual hal lain.

(30hb december 2011)
*Yus memulakan keje di tempat baru.Di "AVON"
Memulakan keje dengan hati xsedap..kenapa ye..
Tapi buat jela keje..keje panjat-panjat cari stok taw.
LAmbat lak tu yus ni wat keje,nak cari stok-stok..
Pelanggan xboleh nak marah yus la..yus budak baru ok.
waktu rehat die adalah,kena makan bergilir-gilir..kalau pelanggan korang ramai,jgn hope la nak makan ye.
Yus lunch pukul 4.00pm ok..mngigil badan ni..
dahla keje pnjat-pnjat.. mase tu yus jatuh taw..mcm nangka busuk ok..

(31hb december 2011)
*hari kedua bekerja.masih xsedap ati..xrase happy lngsung taw.
nape ye.
yus da wat keputusan time ni..nak berhenti la..
Nak keje tempat lame la.
xkire taw.
muktamad taw mase ni..
tapi yus xgtaw sape-sape pn..mahupun kawan yus.

#balik je keje,gtaw my Pssst tu,nak berhenti la,nak keje kat tempat lame balik,
my Psssst pn setuju,die suruh yus call admin balik,,suh cakap ngn orang atas.yus nak keje balik.
Yus da call my admin,die cakap nnti die tolong..
mase ni my psssst asyik perli-perli je taw.
sabar....sabar...sabar..
Yus just tngu my admin call untuk mengesahkan yus dapat tak balik keje kat tempat lame tu.hope dapat la.
 

(01hb January 2012)
*yus text membe bgtahu xdapat pegi keje sebab ad knduri taw..pdahal malas sangat nak pegi..kebetulan family yus balik,sbb my uncle sakit.
Dari pagi sampi la ke malam yus ngn family dok berkampung umah my uncle tu.
Alhamdulillah,syukur sangat,yus dapat keje balik kat tempat lame tu..thanks sume
Trus bgtahu my Psssst tu..die pn happy kn..

(02hb January 2012)
*text membe..tpu lagi..hehehe..yus gtaw kena naik HQ melaka.
Mase ni maaf la sangat kat mmbe..yus gtaw nak berhenti kat " AVON"..
Mase ni maybe die marah kot..sebab die da xreply msej yus..
Wlaupun gaji kat "AVON" tu ag besar..tp kalau da xkena ngn niat kite..xley jugak kan..
Maaf sangat-sangat..
Banyak kali AVON call,yus xangkat pown.

#Dan kali ni,yus da ad kat tempat keje lame taw.
Malu woittt...tebalkan muka jela weh.
bekerja seperti biase..huhuhu.

*semua terkejut..mane taknye..da berhenti..
tup...tup..tup..da ad balik..
hahahahaha..

*berkerja dengan penuh semangat at tempat keje lame taw..



note: to my frenz Diya Amor..ak mintak maaf sangat-sangat weh..ak da banyak susahkan ko kan.
maafkan ak taw.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

kisah maksu pieza.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea