Jantung Hati Maksu Pieza

30 Mac 2012

Henset yang hilang

Dicatat oleh ucupiza di Jumaat, Mac 30, 2012
Reaksi: 

dimulakan cerita yang sedih bangat nie.
henset c3 yus hilang,tercicir kat mane ntah..
sedih sangat.
tak sampai setahun pun pakai henset tu.
da hilang.


okey now mulakan cerita tentang camana terjadinya.
Pagi tadi lepas bersiap-siap je.
yus call cik boyfrend,kejut bangun pagi.
lepas abis call,yus letak dalam poket jaket kerja.
sebab bonda panggil,suruh beli roti canai at kedai sebelah.
yus pergila.
dah balik..da sarapan semua.
bersiap untuk pergi kerja.
mase kat rumah tu yus raba dalam poket jaket memang ada henset tu.
meneruskan perjalanan untuk pergi kerja.
sesampai sahaja di kedai surat khabar,yus raba la dalam poket..
satu perkataan terkeluar dari mulut comel ni "HENSET C3" "HILANG"??
ahhhh tidak,henset hilang,yus jenguk jugak dalam kedai tu..ada tercicir ke..takde pulak.
Nak pusing balik..hujan sudah membasahi bumi..memang lebat la ujan tu.
Da pkir camane nie..
call akak,rumah..ada tak henset tinggal.diorang kata takde pown.
makin nak meraung ni.
call number yus,da tak dapat da.
konfom la,tercicir kat jalan nie.


Camane tercicir dekat jalan?ok start cerita.
Yus da banyak kali kena da..
dulu letak botol air dalam poket motor,
bile terlanggar lubang kat jalan raya ni..
aotomatik botol tu terpelanting..
kadang-kadang yus biarkan jelah.
takkan yus nak kutip balik botol tu,
memang banyak risiko la.


Hah sekarang letak dalam poket jaket pulak,
henset tercicir.
sayangnye kat henset tu..banyak number kenalan lama,number offis,gambar-gambar,lagu-lagu.
semua dalam tu.
nak menangis lah.
bukan senang nak membeli ni.


cepat-capat yus call maxis center,
cakap nak block number.
die da block number yus.
da settle satu hal.

Boleh tak nak cakap,
sape jumpa henset saya,tolong pulangkan.sebab die harta beharga saya.


Petang karang nak pujuk akak pergi maxis center,nak buat number baru,tapi still number yang sama.
sebab senang kawan-kawan nak call.


Nak tanye korang?
kalau kita nak renew number..berapa ye charges die.

fax:
your@email.com
http://www.yoursite.com

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

kisah maksu pieza.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea