Jantung Hati Maksu Pieza

13 Mac 2012

Pergi berjemput

Dicatat oleh ucupiza di Selasa, Mac 13, 2012
Reaksi: 
Tak tahu kenapa dengan hari ni
Bangun da nak dekat pukul 7.00am.gosok baju lemah longlai je.mandi pun lambat-lambat.
siap-siap pun lambat-lambat.sumenye hari ni lambat-lambat.


Padahal jam sudah menunjukkan pukul 7.30am ni.
tak sarapan lagi nie.
sekali keluar..hah..tengok tempat nak stat motor,da tercabut la.
camane nak stat motor ni weh.
da la stater tak boleh guna.dahla lambat nak pergi kerja ni.
macamana ni.
call mmbe office cakap datang lambat.
sekali staff office call,diorang tak masuk office lagi.
yus pegang kunci office.
pastu lagi sorang staff office ni pun ada pegang kunci jugak.
staff ni pun die tak bawak kunci office.tu la die call yus.
yus dahla dengan motor tak boleh stat.
puas memikirkan nak naik ape pergi keje nie..adoiii

Pastu staff tu call balik.
Bagitahu,suruh yus tunggu kejap.
Sebab...Orang office kejap lagi amik yus..
Huhuhuhu..yes orang office jemput yus.
Kiranya orang office yang amik ni ialah pangkat besau gak la.
Bukan mudah nak suruh die amik.

Bagitahu bonda.orang office jemput karang.
Tnggu kat jalan besar..
pastu pakat dengan Tuan tu.lambat-lambat sampai ofis.
Biar dieorang tunggu..

Masuk-masuk gate office.
Mase ni staf-staff production tengah briefing.
Semua tanya,nape Tuan jemput kau..
Yus senyum jela..
Jangan jelous ye korang..

Ada gak orang nak jemput,
Time dalam susah ni kan,
Thanks you Tuan.

Nie tengah memikirkan,
Balik nie nak naek ape pulak ye.
huhuhu..pk-pk




fax:
your@email.com
http://www.yoursite.com

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

kisah maksu pieza.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea