Jantung Hati Maksu Pieza

30 Mac 2012

Volume@tinggi nya suara yang tiada tandingan

Dicatat oleh ucupiza di Jumaat, Mac 30, 2012
Reaksi: 
Kemain yus tak paham apa yang yus cuba nak terangkan nie.


Kadang-kadang yus rasa bersalah pulak asyik nak cerita pasal die je.
tapi kekadang pikir..bukan nak mengata,tapi itu memang kenyataannya la.


Ni kat office yus,
yus da banyak kali cerita tentang die punye Volume tertinggi tu kalau bercakap dengan orang.
walaupun orang tu sejengkal jari manis ni hah..
Ada jugak kan orang macam ni.tak paham betul la.camane die agaknya bercakap dengan family die,wife die,anak-anak die,kawan-kawan die.camane ye?

Ok kita teruskan becerita ye.
Nie ada sorang orang dekat office ni,jawatan die "Technical executive " bak kate die la,"saya bos"
Bos ke??

Pagi tadi yus rase aman je office ni,budak-budak technical pun suka kalau die takde.
Die half day(pagi)
Alang-alang ni,petang die masok,terus bikin kecoh la..
Budak-budak technical pun rase tak aman bile die sampai..

Ada orang akaun suruh call klien ni,
die boleh pulak,jerit-jerit cakap..
dah-dah letak je gagang tu,saya punya call ni lagi penting.Die jerit URGENT.URGENT..URGENT.
Peh menyirap je..
Yus geram betul la.orang macam nie.
sabar-sabar la.
se urgent mane pown,tolong la sabar skit.
orang lain pun nak call jugak.tapi jenis reti bersabar.
Ni tidak.nak ikot suara tinggi die tu je,arahan die tu je.
Kekadang kan sampai nak je melawan taw tak.
tapi ishhh selagi boleh bersabar-sabar jela.

Pastu kita tengah call lagi,
die pegi ketuk-ketuk board depan ni..
suruh panggil orang tu la.secepat yang mungkin la.
Jerit lagi.
tak reti agaknya nak cakap dengan nada slow,volume tu cantik la didengar.

Camane ek nak cakap die ni.
Jenis kelam kabut la.
die tak busy pun die cakap busy,
psssttt : padahal kerja die mengarah je.tapi die lak yang pening,kelam kabut macam die yang buat semua keje.


Benda tu tak urgent pun cakap urgent.

Cuma tak suka orang macam tu,
Volume suara tu.
saya tak pekak lagi tau.
Bernanah  telinga nie taw tak.
tolong la sesangat Volume tu ye.




fax:
your@email.com
http://www.yoursite.com

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

kisah maksu pieza.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea