Jantung Hati Maksu Pieza

21 April 2012

Generasi Y

Dicatat oleh ucupiza di Sabtu, April 21, 2012
Reaksi: 
Selamat petang semua..
Hari nie tergerak hati nak tengok generasi Y.
sekali bukak ce teka siapa blogger terkenal yang ada ??

hah ini kak Ida Mansor
dan kembarnya kak Iena Mansor
Comel je akak berdua tu..
dan kupasan tajuk yang menarik.".Sahabat Sejati"
Dari generasi Y inilah sebenarnya kita tahu,semua yang kita tak tahu..
Macam tadi la kan.".Tentang Sahabat Sejati"
Kita dapat tahu,camane:
  • Sahabat kita hargai kita
  • Camana kita nak tegur sahabat  kita bile kita rasa kita nak tegur die,tapi dengan cara macam mana?camana cara kita nak selesaikan masalah tu.
  • Sahabat di alam maya..contoh at FB,Twitter,Blog,dan macam-macam lagi la..
  • Adalakah  Sahabat  tu ikhlas dan sahabat yang sentiase berada di sisi kita tak kira senang dan susah.
  • Sahabat yang sanggup meberi tunjuk ajar dan nasihat.
  • Memilih sahabat  yang soleh dan solehah.
  • Bukan sahabat yang menjadi lawan.
  • Pandai memilih sahabat.

Kupasan yang sis bertiga lontarkan memang bermanfaat.
Dan generasi Y adalah siaran tv yang sesuai dan bermanfaat bagi kita semua.

Tunggu siaran generasi Y minggu hadapan.dengan topik yang menarik lagi..
Dan tunggu siapa blogger yang memberi pendapat lagi..
Setiap hari Sabtu, jam  14.00pm


0 ulasan:

Catat Ulasan

 

kisah maksu pieza.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea