Jantung Hati Maksu Pieza

09 Mei 2012

Tetiba je.

Dicatat oleh ucupiza di Rabu, Mei 09, 2012
Reaksi: 

Malam tadi adalah turn saya membelanja kan cousins-cousins saya.

Setelah beliau je membelanja saya.
ada duit poket lebih,belanja pulak diorang..
Tapi masih mengekalkan makan di restoran jula juli..wah name kelas gitu..


Lepas je solat isyak,berangkatla kami berempat ke restoran itu,dengan driver kami Echa.
Pesan-pesan punya pesan..
Dah sampai la hidangan kami di meja 12,wah ada nombor meja lagi tu,
Makan la kami,dengan santapan cerita 3janji,alah yang liyana jasmay dengan syah jazlee,(betul kan name artis tu).
Tengah sedap menghirup tom yam,tetibe,papppppppppppppppppppppp..
Apakah yang terjadi??


Hah,kami makan dalam candle light dinner tu..sungguh romantis gitu.
Kau merepek makan candle light dinner..
Lampu takdo da..(Blackout) banyak jugak kampung yang blackout semalam.
Tapi itu tauke kedai takde pasang lampu yang bile blackout,lampu tu je yang menyala..takde ok.
kami makan la bertemankan si putera lilin.
Pabila si puteri lilin di nyalakan,maka cik si kalakatu pun hingap la di lilin itu dan makanan kami menjadi santapan mereka.


Dari tom yam campur,sudah menjadi tom yam kalakatu.
Dari elok je nak senduk dan hirup tom yam,,cik se kalakatu pun senyum menunjukkan dirinya.
kemain kau ye si kalakatu.
Sotong tepung kami pun die nak makan..
Dan air fresh oren pun die nak minum.
Bila mahu menyua kan nasi goreng cili pada kemulut,baru nak bukak mulut,peh cik kalakatu senyum macam kera sumbing.
terus mak sentap nak..terus tak makan dah.finish sudah makanan kami.


First time,makan dalam keadaan macam tu.
hanya bertemankan puteri lilin sahaja.
pengalaman terbaik dalam kenangan.


Balikla kami,membeli lilin.sebab teringat kat bonda,bonda dahla tinggal sorang.
Tidak lupa juga membekalkan bonda mee goreng dan mak umi sekali.
Terima kasih sudi keluar.


*menu kami:

  • Nasi pataya 2orang punya makan
  • Nasi goreng cili api 2 orang punye makan.
  • sotong goreng tepung.
  • Tom yam campur.
  • Fresh orange.
  • epai juice
  • Carrot susu.
  • fresh orange
  • air suam.
  • ABC Special.
totaly:biar rahsia..
tiada gambar disini..
sebab da blackout...
fax:
your@email.com
http://www.yoursite.com

1 ulasan:

Zie Madini berkata...

wahhh...syorgalah kazen di belanja. meh lanja akak n bby dlm perut ni meh meh..hehehe

Catat Ulasan

 

kisah maksu pieza.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea