Jantung Hati Maksu Pieza

08 Jun 2012

TRAUMA!!!!!

Dicatat oleh ucupiza di Jumaat, Jun 08, 2012
Reaksi: 
selamat petang semua blogger.
selamat petang si kacak dan si cantik sekalian..
Petang-petang ni baru nak macam siput sedut nak taip entry..
termerangkak-merangkak menaip entry nie.
Tergaru-garu kepala nak tulis apekah tajuknya..
Terpusing-pusing pensel keatas dan kebawah..

Ok jom kita setart cerita la kamu..
Tadi dan beberapa saat yang baru berlalu,yus ontheway balik rumah.yela kan baru balik kerja..
Hari nie jalan raya agak sibuk ye..kereta yang bermacam jenis telah menyusuri  jalan raya itu..
Mase lalu di tepi pantai,yus membawa motor macam bersiar-siar..
Tidak mengedahkan orang yang pandang kelainan tu..
Tetibe............
yus follow kereta avanza hijau okey,sekali dah dekat baru nak bagi signal jalan ke kanan,
yus pun potong la jalan kekiri,sekali kereta yang disisi jalan yang baru sahaja membeli goreng pisang mak lehah,pun tanpa memandang kiri dan kanan,tanpa melihat belakang dan hadapan,tanpa memberi signal mahu kekiri,,,tetibe je die nak masuk ke bahu jalan...peh yus yang tengah membawa motor ni,terkejut la,,tetibe je nak menerjah gitu..macam nak terhimpit tadi,,sebab kereta yang bagi signal ke kanan masih tidak bergerak..bayangkanlah,tetibe ada kereta yang nak himpit kite...weh Trauma!!!

Ni Lagi situasi ye..
Masa dekat area powetek,ada pulak kereta yang die confirm-confirm dah nampak kita tengah dok laju,boleh pulak mase tu die nak melintas juga..kat situ dah sentap dah jantung ni hah..
men terjah jer weh..
Trauma lagi!!!

Semuanya kisah Trauma..dahla trauma sabtu lepas berlegar-legar macam burung tweet lagi dalam kepala ni..ditambah lagi dengan trauma menerjah..

Adakah Patut Mandi Bunga??
Patut minum air yang sudah ditawarkan??
Adakah Patut??
Sebab asyik trauma jer ni ??

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

kisah maksu pieza.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea