Jantung Hati Maksu Pieza

07 Julai 2012

Bersalahkah Diriku

Dicatat oleh ucupiza di Sabtu, Julai 07, 2012
Reaksi: 
Selamat Pagi semua..pagi kan sebab jam dah menunjukkan pukul 12.08am lah..Den tak tidur lagi nie..
Cer tengok ayat yang penuh dengan bunga-bunga sakura tu..tu tu yang kat atas tu..nampak tak..
"Bersalahkah Diriku"..

Kenapa ayatku sudah menjadi sebegitu yer.
First time lah dengar cerita macam nie,
Ok kita dengar cerita dibawah ni,dan kamu semua tolong bagi pendapat:

Ada Seorang lelaki nie@pakwe..si makwenya seperti biasa membuat panggilan untuk bertanya sudah sampai ke rumah ke belum?
Tetiba si Lelaki@pakwe nie,dengan suara seakan-akan mengamuk,dan tujuan makwenya menghubungi beliau sebab nak bagitahu,makwe nie nak keluar besok untuk meraikan hari terakhir pelajar itu..tetiba jer lelaki@pakwe ni melenting,"Nak pergi mana Pergi lah"hah sentap makwe nie,kenapalah lelaki@pakwe die cakap macamnie..tak pernah dibuat perangai..
Bila ditanya ada masalahkah??jawanya hanya pendek "tiada""Ok" sahaja.
Nape penat sangat ye harini..banyak kerja dekat sana yer??jawapannya masih pendek "Tidak".
Puaslah memikirkan..kenapa nie??
Tapi si makwe nie.telah bertanya kepada ibunya,tapi hal lainlah..tetiba die dah berpesan "Kalau kau cakap dengan ibu aku,kau jangan hubungi aku lagi"ok??makwe nie pun menyahut cabaran itu..selesai bercakap dengan ibunya..si makwe pun hubunginya kembali,dan panggilan itu di gantikan dengan "I'm Busy"..ohhh dasyatnya..Banyak kali pulak tue..air mata sudah mengalir bagaikan air terjun nie..

Tetiba panggilan dijawab,dan lelaki@pakwe itu,"Kau nak apa lagi??kau dah dengarkan apa yang aku dah pesan tadi??jangan hubungi aku lagi....Air mata makwe tak usahlah cakap,mengalir bagaikan air sungai yer..
sedih yang teramat,apabila ditengking sebegitu..tapi si makwe masih perlahankan nada suara tu,mudah-mudahan lembutlah hati lelaki itu..tetapi tidak??Malah ditengking lagi.."Kau jangan mesej dan hubungi aku lagi,kau boleh angkat kaki dan Blah"..Aku semak ada orang macam kau..
Sampai macamtu sekali tohmahan yang dilemparkan pada makwe tue..Padahal die pun tahu si makwe memang seorang yang sangat setia..tapi kenapakah jadi macam nie??

Ok sekali dapatlah tahu cerita ni,si lelaki@pakwe telah disindir oleh seorang rakan sekerja@sekumpulan mereka,..Setiap kali lelaki@pakwe nie keluar,mesti kawan-kawan die akan tanya "Mana makwe kau"
Lelaki@pakwe ini akan bagi jawapan makwe aku balik kampung..itu sahaja jawapan yang akan diberikan..
itu yang membuatkan lelaki@pakwe itu rasa tercabar atau disindir sampai malu untuk berjumpa dengan kenkawan disebabkan perkara yang sama akan ditanya itu.

Barulah si makwe memahami,tetapi kenapalah kalau lelaki itu pikir matang dan bersikap dewasa,orang nak cakap apa cakaplah,janji aku setia dengannya sudahla..kenapah lelaki tu tak memikirkan macam tu??
Padahal bukan selama 2tahun perkenalan itu,bukan tak berjumpa langsung pun,ada jumpa tetapi tidaklah sekerap yang mungkin.."adakah lelaki itu akan meninggalkan perempuam itu??atau lelaki itu menolak apa sahaja rakannya berkata macam-macam"

Apakah kesimpulan yang dapat dibuat??
Memang ada masalahkah kalau bercinta jarak jauh??
Komen sikit...

6 ulasan:

InaYusoff berkata...

Sape punye cerita nehh???..

Kalau kau punye ceritaa.baek kau blah..lelaki dok tengking5 neh bukan boleh dibuat laki..

#aku xterima dia sbg adik ipar kalau cmni gayeenyeee...putus jeeeee..

syAzAnA berkata...

tak susah sebenarnya hubungsn jarah jauh ni. asalkan ada trust and memahami. bukan susah sangat pun. lelaki tu mmg bodoh. yang amat. -__-

ucupiza berkata...

emm mcm tu la gayanya kekna...

ucupiza berkata...

thanks syazana bagi pendapat..tapi tak guna jugak kalau si lelaki yang tak memahami kita...kita je nak memahami die,tkleh jadi jugak..

InaYusoff berkata...

blah jek!

benda simple pon tak boleh nak fikir..

kau pun satu..jangan kasar2 sangat dengan lelaki..

nanti dia pon kasar2 dengan kau..

mean dalam perhubungan takde rasa respect antara satu sama lain..

dengar neh cakap orang nak kawen neh..

igt!..

#miahahahaha..gelak jahat...

ucupiza berkata...

memang nak blah je kekna..
Adik ne kasar dengan die..
Memang cara mcm kawan..
yolah den dgau cakap org nak kwin nie..
ye ingt..
Muahamuahamuaha..

Catat Ulasan

 

kisah maksu pieza.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea