Jantung Hati Maksu Pieza

26 Julai 2012

Jangan Menuding Jari.

Dicatat oleh ucupiza di Khamis, Julai 26, 2012
Reaksi: 
Sungguh geram dengan line internet kat office,dari pagi sampailah sekarang ni,baru ada line internet,
Semua kerja tergendala disebabkan line internet yang begitu membosankan..

Nak tahu tak apa Maksun Menunding Jari ni:
Janganlah nak menyalahkan orang sahaja.@antara satu sama lain.

Dan topik tu baru pagi tadi yus mengalami ok.
Korang ingat lagi tak Mr.yang suka cakap guna volume paling kuat dekat office ni,
Pagi tadi dah cari pasal@menunding jari kat yus jer.
Salah die sebenarnya,tapi die tunding jari kat orang lain.
bermula cerita ni,pada 20.6.2012,ada satu invoice or document dari syarikat engineering ni hantar barang lah dekat office sini,lepas jer barang tu diserahkan,yus sebagai receptionist yang duduk depan ni,tau lah dari siapa barang tu,ada invoice yang perlu ditandatangan ke dicop ke??kalau benda tu ada ditangan dan sampai ke tangan yus memanglah yus yang akan cop dan sign kan..ni memang takda langsung..
yus tak tahu siapa yang terima barang tu,tahu elok je barang tu tersandar di dalam bilik menunggu ni.
Alih-alih die nak tunding jari dekat yus macam tu sahaja.
Dah berapa hari dah die sibuk cari sapa yang terima barang tu??
Alih-alih yus yang kena..
Kalau ada kat yus,adalah consignment nya..ni langsung takda..

Pagi ni,die sibuk intercom yus,
Tanya ada tak consignment ke,sign ke cop ke??
Yus jawablah saya tak tahu siapa penerimanya,dan barang tu melalui pos apa??
Pastu die boleh jawab,Takkanlah barang tu jatuh dari LANGIT kot??
tetiba gedebuk jatuh je??
Yus balaslah balik,saya tak tahu apa-apa tentang barang tu,saya tahu barang tu ada kat bilik menunggu ni..
Seboleh-boleh die cakap yus yang ambil barang tu..
Yus tak ambil ok,dan tak sign apa-apa agreement or surat menyurat.takda lansung pun.

Malas nak panjangkan cerita si volume kuat tu,ada finance office call untuk mendapatkan kepastian,
Siapakah yang menandatangani surat itu??
setelah disemak kembali??
Korang tahu tak siapa yang sign surat tu??
Nak tahu tak??
Kalau korang nak tahu siapa yang sign surat tu ia adalah ....................Si volume kuat tu lah,a.k.a yang sibuk menunding jari kat orang tu.
Mase tu,tertera nama die dalam surat tu,diterima oleh:
Si Volume Kuat
Pada Tarikh : 20/06/2012.
Siap tulis jawatan : construction engineer.
Siap ada sign die bagai tau tak..

Masa dapat je surat yang menyatakan die yang sign,kitaorang photostat banyak,bagi die baca name die tu dan buat kenangan sepanjang masa..
Lepas je kitaorang bagi surat tu kat die,masih nak menafikan lagi, itu bukan sign dielah,itu email lah..
Kalau kamu semua pikir logik lah kan??
Ada ke bila kita email kat orang tu,sign kita ada dalam email tu..
Tandantangan tu memang ada dalam email,itu alasan yang diciptakan..
Ada ke??
Korang bagi pendapat korang??
Sebab yus uruskan telefon je,tak tahu bab email yang boleh kita tandatangan ni??
Masih die mahu menafikan lagi..itu bukan tandatangan die.
Masa tu berapi jer telinga ni mendengar taw.
alasan yang tak masuk akal langsunglah..
Sebab orang yang hantar barang tu bagitahu,ada someone yang sign surat tu,Name die,die sebutlah name si Volume kuat tu..
Takkanlah orang tu nak tipu kot..

Korang pernah tak mengalami masalah ni??

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

kisah maksu pieza.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea