Jantung Hati Maksu Pieza

11 Julai 2012

merindui kamu.

Dicatat oleh ucupiza di Rabu, Julai 11, 2012
Reaksi: 
Selamat Hari Rabu semua.
Pagi-pagi lagi dah liat nak bangun dari kamarku.
Sebabnya tidur malam tadi lambat gara-gara tengok cerita Ameera..
Rasa-rasa nak jer bawak motor sambil lelapkan mata.bolehke??
Dah nak sampai office.Eiii malasnya nak masuk kerja hari nie.
Tak tahu kenapa ada mood sedemikian..
Jika malas sudah menguasai diri ini.

Petang semalam berdesup pergi rumah K.chik saya yang comel dan debom itu,kalau dia baca mesti kembang semangkuk kan??
Entah tetiba saja nak pergi tengok budak comel yang semakin bijak itu,b
Budak yang suka menjerit pabila mendapat telinga atau rambut maksu pieza die.
Macam best je ye kamu wafiq dapat tarik rambut serta telinga maksu pieza kamu ye.
Melelah air liurnya kalau dapat tarik apa yang dihajatinya.
Sesampai je tengok wafiq dah menangis nak minta diangkatlah tu,sekali dapat diangkat,senyum kemain lebar lagi..ishh geram sangat..mahu kena kiss dengan maksu sampai merah-merah pipi tu..
Wafiq pantang nampak orang makan,comfirm die tak tentu arah nak makan jugak.

Sekali macamana die boleh nampak ayah die kat belakang,lagilah die tak tentu arah nak kat ayah die,
Bila ayah die tak ambil..menangislah pulak..die buat drama kat situ..
Bila ayah die ambil,sengih-sengih dekat maksu pieza die..geram je tengoknya.

Tapi bila ada iklan kat TV,aotomatik wafiq akan tumpukan mata die kat iklan tu,bila abis je iklan,die akan menjadi tak tentu arah..
Tapi...Bila Upin&Ipin confirm die akan diam je.
Itulah die..kakak dah ajar die tengok Upin & Ipin..
Masa nak balik pun,die still tumpukan pada Upin & Ipin die tu..





Nie budak wafiq..yang bila nak tangkap gambar je,sibuk nak pegang kamera jugak..maaf gambar blur..

See kat tangan die tu,kalau nak tidur mesti ada napkin,untuk tutup muka,kalau takde mulut die bising..


time to Upin & ipin

4 ulasan:

InaYusoff berkata...

tudung macam kenal!

ucupiza berkata...

muahamuahamuaha..pinjam ye sis

Zie Madini berkata...

EEEE...comelnya dia. geram akak tgk. grrrr

ucupiza berkata...

eeeeeee...geram jugak sama die sis..suka sangat tengok keletah die..
lepas ni tunggu sis zie nya baby lak..

Catat Ulasan

 

kisah maksu pieza.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea