Jantung Hati Maksu Pieza

09 Julai 2012

Seoul Garden..

Dicatat oleh ucupiza di Isnin, Julai 09, 2012
Reaksi: 
Selamat pagi semua rakan-rakan blogger semua..
Hari ini hari isnin,siapa yang bekerja hari ini,pasti terasa malasnya nak pergi kerja harinie kan??cuba angguk kepala tu sedikit..
Bila tibanya hari isnin,serius terasa malasnya nak bangun dari tidur,rasa nak tarik jer selimut tu hingga ke paras kepala..tapi sebelum bonda menarik selimut tu kembali,baik bangun terus dan bergegas mandi..
Tak tahulah kenapa badan ni,lemah-lemah sangat..dengan selesema yang menyerang kembali..
Rasa mahu disangkut hidung ini di ampaian baju..boleh ke??

Okey la,hari sabtu haritu kan yus keluar mengosongkan minda dan mencuci minda..takda lah minda sangat,cuma saja-saja jer keluar ke bandar melaka,sebab dah lama tak keluar semenjak peristiwa trauma melanda diri..
Sebenarnya ada events untuk budak praktikal..Diorang dah tamat praktikal,jadinya keluarlah kami.,cadang memang nak pergi ramai-ramai,tapi dah last-last hujung tanduk diorang tak dapat join pulak..kita tengoklah sape jer yang datang..sekali ambik hang,4 kerat je yang ada..jadilah kan..
Kitaorang hangout dekat Mahkota Parade,Melaka..

First destinasi harus dituju adalah Seoul Garden Mahkota Parade,haruslah terjah makan dahulu,sebab perut deh goyang inul dalam nie.Mula-mula masuk macam teruja jap.Wahhhhhhhhhhhh..
Yelah first time masuk Seoul Garden kan,haruslah teruja kejap kan...Mula-mula masuk dah kena order makanan dekat kaunter die,sekali pesanlah kami.sekali kena RM137.00 untuk 4orang punya set makanan..Mahal ke Murah??tapi kitaorang bayar untuk 3orangnya makan jelah.nak tahu kenapa..adalah disebaliknya nanti..memang geram sangat..
Dah set duduk semua,kami order tomyam kaw punyalah..bersiap sedia untuk main masak-masak pulak..seronoknya main masak-masak..Makanlah kami sampai kenyang,sampai perut semua da buncit kedepan..dah habis makan ni,tambah lagi,banyak sangat pinggan diatas meja tu,sampaikan amoi sebelah jeling-jeling dah dekat kitaorang,sebabnya kan tercakap kuat-kuat dan tergelak kuat-kuatlah..opss cowie amoi.. kami tak buat lagi.."maafkan kami"..
Lepastu terexcited memasak,tepercik minyak-minyaknya ditangan kecilku ini..
Kami makan dan teruskan makan.Rase perut dah tak boleh nak isi pape lagi..
Mulalah angakat montot untuk beredar dari situ..

"Seoul Garden"
Tunggu Kedatangan Kami Lagi..



jom memasak-masak..

Fresh-fresh kesemuanya..



tempat duduk..

baju biru tu  budak praktikal..

haruslah ada muka owner blog..see da tembam kan yus..
pipi dah macam belon dah..

nie yus makan..

yus makan lagi..




nyumnyum..


0 ulasan:

Catat Ulasan

 

kisah maksu pieza.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea