Jantung Hati Maksu Pieza

25 Ogos 2012

Raya-Raya (part 1)

Dicatat oleh ucupiza di Sabtu, Ogos 25, 2012
Reaksi: 
raya with kawan-kawan..
selamat tengahari..


Ada yang dah kerja kan hari ni,bukan hari ni je,ada yang dah mula bekerja raya ke-4 lagi kan,
Alhamdulillah dapat cuti seminggu..
Mood Raya lagi kan..
Selamat hari raya semua..pada yang bekerja hari ni,selamat bekerja ye semua,jangan dok ngap..ngap..ngap makan kuih raya..sedar tak sedar dah sebalang kuih raya dikunyahnya sambil dok bergosip kan..

Raya tahun ni ok lah,walaupun persediaan adalah last minute,mana tak nya,gaji pun dapat last minute kan..redha jelah masa tu..
Dan raya pertama adalah,lepas je balik solat sunah hari raya,makan-makan dan sesi mengedik kejap dengan dslr.
Nanti maksupieza upload ok..
Memang raya pertama,kitaorang tak pergi jejalan pun,.
Raya kedua pun tak jalan jugak,sebab sepupu serang rumah,
Raya ketiga duduk rumah jugak.

Raya ke-4 barulah bersua muka dengan kawan-kawan sekolah menengah..
Terasa meriahnya jumpa kawan-kawan lama kan..
Berborak,bertepuk tampar,bergelak sana sini..
Sampai dah tak ingat hari dah senja..memandangkan ada salah seorang kawan yus ada yang da kahwin,lagilah rasa bersalah sebab bawa bini orang keluar kan..Nasib baik laki ko sporting nyah..
Kami bergerak menaiki 2 biji kereta..
Nasib baik tak jammed jalan..hati pun berbunga lah pabila jalan lengang sangat..
Tak perlu bersesak-sesak..

Rumah pertama adalah rumah kawan di sungai udang..rumah kedua di area masjid tanah dan rumah ketiga di londang area masjid tanah dan rumah last jeram masjid tanah..
Masa ni tak larat dah nak berjalan-jalan..
kelopak mata dah nak tertutup dah..badan melekit-lekit rasanya..
Macam-macam bau dah timbul ni..

Sekarang hanya menunggu kawan-kawan datang rumah jelah..
Isnin Dah Kerja...


ni kawan yus yang da jadi bini org tu..

with bini orang..






1 ulasan:

Nizam Ijam berkata...

selamat hari raya :)

Catat Ulasan

 

kisah maksu pieza.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea