Jantung Hati Maksu Pieza

25 Oktober 2012

Bertabahlah Duhai Hati.

Dicatat oleh ucupiza di Khamis, Oktober 25, 2012
Reaksi: 
Assalamualaikum semua blogger..
Salam AidilAdha..

Macam-macam ragam manusia sekarang,kita hanya tengok dan memilih ragam manusia yang baik sebagai contoh..
Dan macam-macam kerenah sekarang yang kita kena hadapi segalanya..
Contoh dalam kita berkawan,kita kena jaga hati kawan kita tu baik-baik,lagi-lagi kawan tu lah yang kita baik dari sekolah lagi,pabila masing-masing menginjak ke zaman masing-masing,kita memang dah lost contact tentang khabar kawan kita..bukan kita yang tak contact dia,tapi dia yang dah tukar number..see tukar number pon tak nak bagitahu kan,*sentap*..
Kekadang kawan-kawan yang lain akan bertanya,mana kawan kau yang lagi sorang tu??tak join ke??
Kita akan jawab,dia kerja..sebab tu tak dapat join..dia kirim salam..
Tengok betapa kita menjaga hati kawan..tapi kawan??
Kita masih tertunggu-tunggu dia text kita,ajak keluar macam dulu-dulu..tapi tiada pun,kita pikir positive,dia kerja dan busy agaknya,lain kali mesti dia akan join..sedapkan hati kita ni..
Agak-agak kenapa dia berubah sedemikian??kita memang pikir positive..tapi dalam pikir positive akan terlintas ayat negativenya,mesti keluar ayat serba salah dari mulut kita sendiri,"Aku@yus ada buat salah ke??
Kekadang kita rasa terbeban dengan pertanyaan sendiri..
Kenapa,kita dilayan sebegini tanpa ada terus terang dari dia..

Macam hari ni,yus berdepan dengan lagi sorang kawan baik yus,..
WhatsApp sama-sama,setiap hari dan sampai membincangkan isu share business..yus happy dapat share business dengan kawan,kita dapat saling bantu membantu..
Sentiasa memberi pendapat..
Rajin tanya macamana produk,kekadang yus malu nak jawab,sebab yus memang tak pandai buat business,
hanya business dalam internet sahaja..
Macam kawan,dia pandai tarik pelanggan,macam terang prosedur-prosedur camane..
Yus memang tak pandai nak yakinkan customer kita,jenis yus,kita try produk tu dan pabila hasilnya berkesan,yus baru akan bagitahu benefit-benefit..
Macam kawan office nak try jugak produk tu,kita bila ada orang pertama ingin beli produk tu,hati kita akan rasa happy dan alhamdulillah..tapi perasaan tu hanya sekejap sahaja,apabila kawan office cakap hold dulu..
rasa "down"..takkan kita nak paksa dia untuk jangan cancelkan order..kita tak boleh paksa customer..
kita akan pikir tiada rezeki lagi,insyaallah hanya yang tahu akan memberikan rezeki yang lebih..insyaallah.
Bila business dengan kawan ni,kita kena sabar,tabah,dengar cakap dia,bantu,pendapat..
Tapi keburukannya,bila masalah kecil,produk yang besar akan musnah macam tu sahaja dek masalah kecil yang terjadi..

Kekadang kita,mahu jaga hati kawan,tapi hati kita terluka..kita terpaksa telan jugak..
Semua demi kawan..
Apa salah yus ni..kawan datang dan pergi macam tu sahaja..

Rindu kenangan dengan kamu berdua wahai kawan..
cuba tampilkan diri dan saling memaafi antara satu sama lain..
yus rela menyusun sepuluh jari jika ada buat salah antara kamu berdua..

Salam AidilAdha..


1 ulasan:

Opah Kentang berkata...

puas cari mana ruangan komen. hehehe
takpe la maksu.. kalau nk berbisnes memang macam tu ;)

Catat Ulasan

 

kisah maksu pieza.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea