Jantung Hati Maksu Pieza

11 Oktober 2012

:) Maafkan Saya :)

Dicatat oleh ucupiza di Khamis, Oktober 11, 2012
Reaksi: 
Selamat pepagi semua..

Camana pagi ni.mood semua ok  kan??

Idea..idea..idea..
Hah,nak cerita tentang pagi tadi nye hal la..berlaku kat office..
Tugas yus memang pepagi ni cari pekerja yang tidak dapat menghadirkan diri ke production.
dan tugasnya mengcalling-calling diorang tanya kenapa tak datang kerja..
Apabila jari ni,kemain laju menekan sampaikan tak sedar dah tersilap langkah,tersalah tekan number..
Tapi pabila sedar jari ni tersalah tekan,yus cancel la balik panggilan tu..
Dan meneruskan panggilan pada number yang lain..
Dan tanpa sedar,yang wrong number  yus dial tu,dia return call balik..
Cuak yus..
Mula-mula yus ingat dia yang salah dial,sampaikan yus tanya nama dia balik..
Tengok kat "list out going calls" takdelah pulak nama si pemanggil tu..
Yang call ni perempuan,seorang wife rasanya..
Macam dia rasa tak puas hati.puan tu letak gagang tu..

Lepastu Puan tu return call balik..
Dia tanya yus,ada tak call no 012-xxxxxxx.??
Macamana yus tahu yang pemanggil tu "wife"@"makwe" kan??
Sebab masa si pemanggil return call yang kali pertama,dengar suara latar belakang tu,adalah seorang "husband dia"@" pakwe dia"..kita tak tahu kan..
Agak-agaknya lepas si pemanggil dengar perempuan yang jawab ,lagilah kan,mesti nak selidik dulu benda ni kan,takut-takut "husband@pakwe" dia curang kan..tanpa yus nak jelaskan pape,si pemanggil tu dah letak..
Mesti dia tengah selidik...sebab nada si pemanggil tu macam marah-marah..
Mesti si pemanggil tu tengah marah-marahkan Husband@pakwe dia kan..

10minit kemudian,si pemanggil tu return call balik..
Dia masih tanya soalan yang sama dan masih sebut number 012-xxxxxxx tu..
Yus memang check balik la number tu..memang yus tersilap langkah mendail tadi..tapi kan yus dan cancelkan panggilan,tak tahu pulak talian tu bersambung kan..
Masa tu,dengar suara husband@pakwe tu dah macam takut-takut dah,sebut number pun terketaq-ketaq dah..
Yus dekat gagang dah nak gelak dah ni..
"wife@makwe tu garang taw..
Sekali macam tak nak panjangkan cerita..
"yus cakaplah..Maafkan saya ye puan agaknya saya tersilap tekan number tadi.."
sekali si puan tu tanya details dekat yus,duduk mana??kerja apa??apa nama syarikatlah.??
Yus jawablah apa yang ditanya dengan details juga..
Si pakwe@husband dekat belakang tu dah diam sepi..
Masih tak yakin,dia tanya lagi,betul salah number ni??
"ye puan saya tersilap tekan tadi"
Lama dia macam dah puas ati..."ok lah kalau macam tu..
"fuhhhh dalam hati..lega..."..lepas ni kena hati-hati tekan number tu..

Korang ada tak pernah kena macam ni??

Apakah nasib husband@pakwe tu lepas ni??kena marahke??..

Pape saya minta maaf..

2 ulasan:

Anisa Anuar berkata...

hahahaha...memahami...pernah kena jugak

baca ni jugak
http://anisa-mylife.blogspot.com/2012/10/cipta-dialog-paling-menarik-untuk-doodle.html

ucupiza berkata...

Anis : hari ni dah 2org call tanye soalan yg sama..hehehehe

Catat Ulasan

 

kisah maksu pieza.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea