Jantung Hati Maksu Pieza

15 Oktober 2012

Melaka-Seremban..

Dicatat oleh ucupiza di Isnin, Oktober 15, 2012
Reaksi: 
Selamat petang..
Apa menu petang korang hari ni..

Disebabkan semalam cuti  sempena harijadi yang Dipertuan melaka hari ni,tetapi company anjakkan hari bercuti..maka cuti la kami dalam office semalam..
Production je yang bekerja keras semalam....

Disebabkan tulah..tiada entri mengarut semalam,tapi di update hari ni,makanya petang ni barulah berkesempatan..Melaka kan hujan,dari pagi tadi hinggalah petang ni barulah berhenti..ni yang kejung jari jemari menaip akibat kesejukan..dan tidur  yang berpanjangan..

Gambar ni dah lama untuk diupdate,tetapi tuan tanah kedaung ni malas nak menaip..
Tu yang terperap je dalam folder ni.
Pemalas yang melampauii batasnya..
Kejadian ni berlaku masa kitaorang sekeluarga dijemput oleh jiran sekampung bonda di PD dulu mahu mengahwinkan anak lelakinya..
Bonda dah lama terpisah dengan jiran,lama jugak lah..
Yelah masing-masing merantau kan..
Masa nak kahwinkan anak lelaki nye,jiran ni datang rumah bonda..
Nama jiran ni cik mie namanya..
Maka beliau telah menjemput,makanya kami sekeluarga telah menyerang rumah cik mie di Seremban,tak ingat apa nama tamannya..
Kami konvoi 3 kereta..
Sampai-sampai je,mulalah adegan jejak kasih bonda dan keluarga cik mie..
Terpandang lauk-pauk yang amat menyelerakan..apalagi harus terjah..
Lauknye,dah tak ingat,tapi yang penting ada ayam golek bakar..nyumnyum..
Ada cendol,memang terbaik la cendol dia..tiptop..
servis pun tiptop..
cendol siap delivery order ok..

Masa mahu mengundurkan diri dan pulang..
Bergambar buat kenangan,bukti yang menunjukkan kami dah jumpa jiran yang dah lama terpisah..
Yang excited jumpa cik mie nie,angah,k.lang dan k.chik jelah,sebab cik mie ni kenal diorang je,yang adik beradik lain,masa tu kami dah dilahirkan di melaka..
Sampaikan masa nak balik tu,kitaorang kena singgah satu rumah lagi..
Singgahlah kita..



with anak buah..yang lagi bergaya kalahkan makshu die..


with kakak yang dah tak lama lagi bakal menamatkan zaman daranya...





Yang tengah tu jiran kami....




laki tu,jiran kami..itu jiran kami...
pegantin sibuk suruh orang penuhkan meja pegantin..
bising mulut dia..


1 ulasan:

Catat Ulasan

 

kisah maksu pieza.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea