Jantung Hati Maksu Pieza

18 Oktober 2012

Pernah Mengalami??

Dicatat oleh ucupiza di Khamis, Oktober 18, 2012
Reaksi: 
assalamualaikum pembuka bicara di malam ini..

Macam mana nak mulakan bicara ni..pernah tak rasa stress/tensionnya dan sakit kepalanya pabila hari-hari balik dengan keadaan tension dan sewaktu dengannya..
Walaupun orang pernah berkata,jangan bawa tension kerja bawak balik rumah..memang pown,tapi kalau dah hari-hari kita menghadapinya,dan kita tiada kawan untuk berbicara,maksud tiada kawan tu,balik rumah je,memang terperap dalam bilik..bukan tidak mahu mencari kawan,tetapi bila balik rumah dah tentu kita kepenatan kan,jalan terbaik duduk dalam bilik..Cerita dengan family ??dalam rumah memang ada 3orang je..Yus,bonda dan abang..kekadang cerita jugak dengan bonda..tapi kekadang bonda pun ada nasihatkan..

Siapa kata kerja Receptionist nie tak stress/tension,terbeban siapa-siapa??
mesti nak cakap,kerja receptionist je,angkat-angkat call je,apa yang nak ditensionnya..
Kerja receptionist lah tension/stress menebal tau..
Jadinya di blog la luahan hatiku..

Pernah tak korang rasa,rasa nak menjerit je,rasa nak makan banyak-banyak..rasa nak keluar dan buat group dengan kawan-kawan yang mengalami tension kerja ni,dan senaraikan,luahkan apa yang tidak puas hati ,pernah tak??

Macam hari ni lah,ada emergency kes sikit,sikit je ok,tapi ada sorang hamba ni,dia memang kelam kelibut betul orangnya,kalau nak tahu,cubalah duduk bawak dia,mean duduk bawah jabatan dia..dia ketua kan,tapi tak semestinya dia ketua,dia boleh mengstress kan orang bawahan dia sampaikan macam tu sekali,
Bila orang bawahan buat kerja yang disuruh,dia pula nak "UP" kan nama dia,kononya dia lah membuat semua kerja-kerja tu tanpa bantuan orang bawahan dia tu..pernah tak menghadap orang talam dua muka ni,tengok sampai kuih talam pun dah masuk..Bila depan boss punya lah bagai isi dengan kuku,bodek boss,ish rasanya benci la dengan orang macam ni..

Dan hari ni,Kita akan geram apabila kita tengah call clients bagi pihak orang lain,tetiba dia keluar dan menjerit-jerit dengan suara yang bagaikan kita ni pekak,sambil jari dia tu suruh call orang lain dan sambil jerit "urgent..urgent..urgent"..korang rasa nak letak gagang telefon dan jerit kat dia balik,boleh bersabar tak??boleh tak macam tu,Yus tak lah buat macam tu,sebab ada sifat kesabaran lagi,dan perlu bersenyum je pabila menghadapinya..Dah banyak kali dah dia buat macam tu,.harini,bila dia jerit macam tu,yus buat kerja yus bercakap dengan client tu,malu lah sikit tak,dengan jerit-jerit,kita tengah cakap dengan client ni,apa pula client tu dengar kan..Padahal benda tu tiada lah urgent mana pun,saja je nak buat dia tu macam sorang yang kerja keras.."hari ni memang menguji kesabaran betul"..Rasa nak menjerit je balik dekat dia" Sabar boleh tak"..sebab kita sedar kita ni duduk bawahan-bawahan,tapi tak semestinya dia boleh pijak kita macam tu kan..Tolonglah sedar jugak...Dan kawan jugak mengalami benda ni,hamba tu juga yang buat dia tension dan stress..Lepastu boleh pulak berlagak hanya dia je yang betul..


Macam ni ke,kalau jadi orang bawahan???pendapat korang??

2 ulasan:

ANNA MARIANA berkata...

biasa la kalo kita jd org bwhan...mcm2 akan kena ngan bos.. nsb baik la bos anna x cm 2.. ana kja sini dah nak masuk 3 thn tpi alhmdllah x de lg la dgr dia mrh2...

nadhirah berkata...

rasenya mcm knl..yus gi letak minyak cap kapak kat seat motor die..mcm ne panas bntot die..mcm tu lah panas nya ati yus..orait x..hehehehehe

Catat Ulasan

 

kisah maksu pieza.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea