Jantung Hati Maksu Pieza

15 Oktober 2012

Review movie : Aku Terima Nikahnya..

Dicatat oleh ucupiza di Isnin, Oktober 15, 2012
Reaksi: 
Assalamualaikum..

Dari minggu lepas dah plan nak tengok movie,tapi tak tahu movie apa yang best,sekali gempak pulak kan,keluar cerita kat wayang "Aku Terima Nikahnya"..apalagi,laju-laju text cousins bagitahu nak tengok movie apa..
Cousins pun On je..Maka menunggu dia balik ke kampung..
Sebelum nak tengok cerita ni,dah pikir mesti cerita ni seronok sangat ditonton kan..

Keluarlah kami bertiga pagi semalam pukul 10.00am macam tu..anak dara keluar awal pagi,tapi yang penting kerja-kerja dirumah sudah dibereskan terlebih dahulu..
Sebelum nak ke panggung wayang,kitaorang tersepit ditengah bandaraya melaka disebabkan jammed kan..
Jalan tak jammed,parking penuh pulak..cubaan ditengah panas..

Sebelum ke wayang,membeli belah di Melaka sentral kejap.
Maka,terus pergi ke Dataran Pahlawan dan terus menuju ke destinasi utama,serang wayang..
Tengok tiket pukul 2.40pm,jam sudah menunjukkan pukul 1.40pm masa tu,
Perut perlu diisi terlebih dahulu,maka berangkatlah ke McD berhampiran..McD tingkat bawah Dataran Pahlawan tu je..
Masa ni makan cepat-cepat,takut tertinggal wayang..
Pabila perut sudah diisi,maka masa wayanglah..

Kebanyakan yang tengok cerita ni,ramai couple-couple..
Sampaikan ada couple ni teruja tengok ceritanya,seat kitaorang laki tu sepak-sepak,kuang ajoo kan..
Ye pun teruja,janganlah sampai menganggu keteraman orang nak tengok..
Lepas ni tak mo pilih seat belakang-belakang,asyik kena sepak je..
Dan seat depan kitaorang tu ada couples lagi,kemain lagi,pabila part sedih dan romantik je,si dara dan teruna kemain melentok-lentok lagi..sedihlah tu...nak felling macam cerita dalam "Aku terima Nikahnya" lah tu..
Dah tak reti malu kan..
Dah tak segan silu dah..
Bila part sedih,si dara menangis agaknya,si teruna lap kan air mata si dara tu..sweeeeetttnyeeeeeeeeee..

Cerita ni memang boleh bagi 5bintang lah,itu bagi yus lah..
Adegan yang dilakonkan macam pasangan couple betul..
Manja sangat si Arlisa (nora danish),comel je dia..
Dan watak mereka memang menjadi sangat..

Jalan ceritanya agak simple (Arlisa dan johan (ady putra) baru berkahwin,dalam tempoh honeymoon tu,johan kemalangan,dan lupa ingatan,perjuangan arlisa untuk mengembalikan ingatan johan,lama-lama arlisa give up.(masa ni dah scene sedih),sempat jugak lah,lap air mata ni,cover je,sebab nanti kena bahan dengan cousins..Nak tahu lebih lanjut,tengoklah sendiri...







Dengan lafaz "Aku Terima Nikahnya"..Kau jadi milikku..





tiket kami bertiga...


Done..
.
.



1 ulasan:

nadhirah berkata...

nak tgk la balik nnti

Catat Ulasan

 

kisah maksu pieza.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea