Jantung Hati Maksu Pieza

30 November 2012

Durian Crepe..

Dicatat oleh ucupiza di Jumaat, November 30, 2012
Reaksi: 
Pagi-pagi dah cerita tentang durian crepe..
Sedang hot makanan di kalangan blogger.
Sedap kan durian crepe ni..

Asyik nak ulang makan benda ni saja..
Hari tu ada beli durian crepe melalui online,saja nak uj rasa di tempat lain..
Kebetulan sis tu pun ada tempahan dan lalu kat area tempat yus bekerja,apalagi laju-laju booked 5 boxes..

Dalam petang sis tu hantar dan ikat kuat-kuat plastik tu,sebab takut berbau durian 1 office nanti,
Ingatkan nak makan dekat rumah,takut nak makan kat office,sebab nanti boss marah ,satu office bau durian..
Tapi apakan daya,nafsu makan memuncak-muncak,telah kenduri 2 boxes dekat office..
Amik,satu office bau durian,asyik nak sendawa je,dan mengeluarkan bau durian,yela bau durian la kan,takkan bau petai kotttt..
Emmm,memang  sedap,besar-besar pulak tu..

Sis tu jual,1 boxes tu RM 10.00,dalam tu ada 4 biji besar-besar..
Padat dengan whipped cream dan isi durian..

Dekat rumah kendurikan lagi 2 boxes,sebab durian crepe ni sedap dimakan pabila dimasukkan dalam peti sejuk,dan keluarkan terus makan,heaven sangat...
Tapi jangan simpan durian crepe ni beberapa hari,sebab nanti takut isi durian tu dah masam..

Nak order sila ke :

http://www.facebook.com/babynomei (FB)





1 ulasan:

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail berkata...

haritu sis buat...tapi kan...tak jadi sgt sb cream ciput..pastu durian je lebey.sampul crepe dia pulak tebal.rasa mcm mkn lempeng durian.hihihi~tp at least dh tau nk buat camne. =)

Catat Ulasan

 

kisah maksu pieza.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea