Jantung Hati Maksu Pieza

28 November 2012

Hangat-Hangat.

Dicatat oleh ucupiza di Rabu, November 28, 2012
Reaksi: 
Hai kengkawan blogger..

Hari ni baru ada kelapangan untuk mengupdate segala isi-isi yang sudah lamaku perukkan didalam kepala ni,hanya tunggu untuk meluahkan je..
Dan disebabkan begitu banyak kerja-kerja yang menanti..
Tunggu masa yang sesuai je untuk mengupdate segala bagai ni..

Durian Crepe??
Ada apa dengan durian crepe ni,semakin ramai dan menjadi topik hangat di kalangan rakan-rakan blogger.
Buka blog ni,ada resepi durian crepe,buka blog sana ada cerita pengalaman makan durian crepe..
Apakah durian crepe ni??
Yus bukanlah peminat tegar durian ni,macam hari tu angah ada bawak balik durian dari kampung Jasin,
Semua my family berpusu-pusu ke dapur,tetapi Yus tiada nafsu langsung untuk makan durian ni,
Tiada nafsu..
Dah habis semua orang makan,barulah tergedik-gedik ke dapur untuk makan durian,hanyalah tinggal biiji durian dan kulit saja..
Dapat makan secoittt pun jadilah..
Bila fenomena durian crepe ni melanda,semakin melonjak dalam diri nak mencuba durian crepe ni,
Ini tidak boleh jadi..
Dan kebetulan my officemate,buat bisnes Durian crepe ni,terus order dua boxes niat nak mencuba je,
Beli sedikit dulu, lepas dah pick-up durian crepe tu dekat my officemate,uploadlah dekat FB,
Sekali My SIL nak juga merasa..Nasib beli 2 boxes,1 untuk kami dan 1 untuk My SIL.
Dalam boxes tu ada 5 durian crepe comel-comel...

Percubaan pertama,ajak bonda makan sekali,bonda cakap sedapnya..
Lepastu uji rasa dilakukan,Bonda mengatakan kulit yang luar durian crepe tu guna kulit popia, dan Yus pulak cakap,kulit popia kan keras,bonda masih tak puas hati lagi,Dia rendamlah sampai lembut..
Yela agaknya bonda..
Series masa tu,tak mahu search resepi ni..dan tak tahu macammana nak buatnya..
Lepas je makan tu,searchlah at google resepi durian crepe dan barulah tahu apa isi dalamnya,kulitnya buat dari apa..lepastu mulalah keluar ayat OooooO000..
My SIL pun cakap,sedaplah Dik..
Nak try buatlah..
My SIL lagilah cekap mengoggle resepi ni..
Dan berusaha untuk membuat resepi ni..

Series jatuh cinta dekat Durian Crepe...
I loVe Durian Crepe.



oWh DurianCrepe...


0 ulasan:

Catat Ulasan

 

kisah maksu pieza.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea