Jantung Hati Maksu Pieza

06 November 2012

Seoul Garden-Part 1

Dicatat oleh ucupiza di Selasa, November 06, 2012
Reaksi: 
Hai korang..
Eiiiiii rindunya nak update blog,terasa macam lama dah blog ni ditinggalkan,padahal takda lah lama mana pun kan..
Kesibukan melanda diri di office,walaupun sekadar receptionist.jangan hanya pandang sebelah mata pabila mengatakan receptionist tiada kerja,melainkan angkat call,transfer,update bulan-bulan..
kekadang rasa boring jadi receptionist,mulalah aktiviti menolong Admin buat kerja fail-menfail..

Tapi hari nie,memang terasa busy yang teramat,..online hanya sekejapan sahaja.

Pada hari sabtu lepas (03/11/2012),telah berjanji mahu membuat tournament bersama rakan-rakan office,makanya kami ber7 telah berbincang baik punya,dan mengutuskan mahu makan ke "Seoul Garden" Mahkota  Parade,Malacca..mulanya semua berpakat mahu pergi,tetapi disaat akhir mereka ada hal yang tak dapat dielakkan,makanya ber7 lah kami pergi..

*Berkumpul di office,kerana mahu mengagihkan siapa naik kereta siapa,
dan memutuskan pergi naik 2 kereta sahaja...
* Dalam pukul 12.30 baru bergerak dari office untuk ke Bandaraya Melaka Bersejarah..Sesampai melaka dalam pukul 1.30 macam tulah..
* Pukul 2.00 booking meja makan untuk siap sedia masak-masak kelentang-kelentung didalam seoul garden,dan bersiap sedia untuk menjadi mastercheff malaysia yang bertauliah..
* Makanlah sampai kekenyangan dan sampai zip seluar anda terbuka dan tak boleh nak zip lagi ok..
* Memang kami kenyang..
* Makan dan makan lagi sampailah dalam pukul 4.00pm..series kami dah rasa ketaranya,pabila zip seluar tidak boleh dikunci zipnya..huehuehueheu..


Orang sebelah pun macam takut je tengok kami makan,amatlah banyak..


# Harganya :RM34.00 termasuk Tax..( kami 7 kepala masa tu)..kira lah 7 kepala berapa hengget??studentnye harga lain taw..
# Makanlah sampai kenyang,masuk longgar,keluar semuanya ketat je..jadinya pakailah pakaian yang longgar.
#Sedap sangat.
#Cita-cita jadi mastercheff tercapai..
# Boleh Booking dulu..
# Tempat adalah terhad..





muka comot saya..


Yang kiri tolak yang kanan..

kami ber-4,sorang lagi tukang tangkap gambar..

Abaikan yus yang buruk bebenau perangainya kalau bergambar...

Muka tak sabar menanti makanan dimasak...

Muka kekenyangan..





# nantikan part-2 kami...





4 ulasan:

hazanis berkata...

xpernah lg sampai sini..:(

nadhirah berkata...

masing2 makan x ingt dunia...best sngt wlupun i teragak2 nak mkn..maklumla..chef x pndi..hahahaha....luv u

ucupiza berkata...

Hazanis : best sangat kt seoul garden ni..makan banyak2..

Nadhirah : akk lurv u tooo..

fae jamal berkata...

wah! terliur tgk tau. heee:D betul2 makan namanya tu. baru puas hati kan bila perut comel dah kenyang. hihi

Catat Ulasan

 

kisah maksu pieza.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea