Jantung Hati Maksu Pieza

08 Disember 2012

Cara Pemanduan Sekarang

Dicatat oleh ucupiza di Sabtu, Disember 08, 2012
Reaksi: 
Semakin banyak kereta semakin banyak ragam dan karenah oleh para pemandu atau pembonceng sekalian..

Mungkin mereka fikir,jalan tu,jalan mereka sorang sahaja.

Contoh-contoh cara merbahayakakan semua orang adalah :

1)Signal ke kanan ke kiri 

* Rasa-rasanya ni part paling tak suka,tak reti nak mainkan tangan untuk beri isyarat ke kanan dan ke kiri..
Kita pulak rasa serba salah nak memotong..Yelah,bila kita nak memotong takut si kenderaan tu nak masuk ke destinasi dia,nanti kita dipersalahkan pulak..
Ada tu pasang signal,tapi signalnya berkelip-kelip sepanjang perjalanan tu..
nak memotong lagi lah serba salah...
Bila adanya keadaan macam tu,kita ikut jelah bontot kereta tu ye..

2. Main redah je masuk laluan orang.

# Ini lagilah tak suka...
Kekadang sesuatu kemalangan berlaku disebabkan kecuaian kedua-dua belah pihak,
Dan pembonceng motorsikal memang cermat dijalan raya,tak disangka kereta menyodok belakang motorsikalnya..
Ni dah banyak kali berlaku kat yus lah,macam yus naik motor jekkan,pagi-pagi nak pergi kerja tu,ada je terserempak dengan golongan yang tak reti bersabar,macam kita dijalan yang betul dan sepatutnya kita diberi jalan dulu,tetiba boleh pulak kita makin dekat dengan dia ni,dan-dan tu jugaklah dia nak keluar dari simpang tu,kalau kita tak brek emergency,mahu berlanggar dengan kenderaan terbabit..dia yang makan jalan kita,nanti kita dipersalahkan ..
Kekadang timbul rasa geram je tengok kenderaan tersebut...

3. Perlahan-lahan macam nak pergi bersiar-siar..

* Laju salah, perlahan pun salah kan..Macamana ni kan??
Huh memang cukup bersabarlah sangat apabila ada sesetengah bawa kereta macam pergi bersiar-siar..
memang berderetlah kereta pabila ada kenderaan macam ni..sikap pemanduan tu..
Sekali bila kita memotong kenderaan tersebut,tengok si dia sedang bergayur di handphone..berfikiran positive jelah kan..


4. Laluan salah..

# Suka hati kan dahlah masuk laluan orang,pastu tak rasa serba salah kan..


P/s : tensionnya...

1 ulasan:

nadhirah berkata...

yg x reti bg signal tu sbb beli knderaan x cukup komponen

Catat Ulasan

 

kisah maksu pieza.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea