Jantung Hati Maksu Pieza

23 Januari 2013

Apabila diriku dihalau..

Dicatat oleh ucupiza di Rabu, Januari 23, 2013
Reaksi: 
Wednesday Lazy..
Tersangatlah malas hari ni,kerana esok adalah cuti sempena Maulidur Rasul.
Ditambah lagi dengan keadaan kesihatan yang tak mengizinkan untuk membuat kerja-kerja ni,

Tapi bila dah sampai ofis tu,takkanlah nak goyang kaki sambil makan buah epal dan minum fresh orange kan,
Haruslah buat seberapa kerja yang tak settle lagi kan..
Walaupun kepala terasa berat,selesema dan batuk,satu pakej tu,kita kena usaha membuat kerja-kerja tu kan.
Dari petang semalam memang badan terasa lemah sangat,Balik kerja jawapannya tidur dan bangun untuk menunaikan fardhu,kembali tidur,Malam tadi memang badan terasa panas,sampaikan terpaksa kejut bonda sebab badan panas sangat,bonda paksa makan ubat demam,selesai makan ubat demam,sekembali tidur,tapi tidaklah selena mana pun..

Hari  ni kembali kerja dengan badan yang lemah longlai,dengan kepala yang memberat..
Kononnya ingin dapatkan MC hari nie,
Telah pergilah ke Klinik Panel,dicheck-check,dan doktor bertanya:
a) selesema tak??selese warna apa??
memanglah selesema kan,suara dah sengau lain macam je ni..
memang jawab warna hijau (sila muntah jika geli)..takkan nak cakap warna coklat lak kan..
sekali doktor tu cakap,aikk baru sehari demam,hingus kamu dah warna hijau,..biar betul..kenapa bila selesema perlu lelama ke hingus tu kena berwarna??
Dahlah check macam nak tak nak je..
Lepastu dia sebut nama-nama ubat yg perlu dimakan..
Dan yus cakaplah,doktor saya nak MC boleh,sebab tak larat..

Dia boleh cakap,awak tak demam sangat pun,diulangi Demam sangat pun..
Kenapa perlu demam panas-panas sesangat ke baru boleh pergi klinik..

Lepastu,yus boleh terima lah kalau taknak bagi yus MC,
Dan tak perlu tunjuk anak jari tu suruh yus keluar dari bilik tu..
First time jumpa doktor yang begitu kurang ajar dengan pesakit..
Saya boleh terima jika tak dapat MC,tapi saya tak boleh terima Doktor tunjuk anak jari suruh saya keluar dari bilik doktor..
Memang takkan pergi lagi klinik panel macam tu..

Maka baliklah kembali ke offis dengan kepala yang begitu memberat ni..

3 ulasan:

Nory Zoulkefle berkata...

nory selalu pergi klinik yg biasa nory pergi...die mmg senang bg MC..cakap pening pale je, pastu ckp nk ubat "ponstan",,,pastu nk mc, die bagi je...hehe

Tanpa Nama berkata...

Nory : memg jrang p MC,entah apa angin doktor tu terus xbg MC.menahan sakitlah jwabnya...

♥ Miss Hearty ♥ berkata...

uishhh..ada jugak doktor mcm tu ea.tak prihatin langsung kpd pesakit.huhu

Catat Ulasan

 

kisah maksu pieza.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea