Jantung Hati Maksu Pieza

03 Januari 2013

Macammana nak bagi dia paham..

Dicatat oleh ucupiza di Khamis, Januari 03, 2013
Reaksi: 
Apalah nasib kan,tempat sendiri ada orang lain duduk..
Jenis tak suka duduk tempat sendiri..
Kalau jenis duduk 2 jam ke 3 jam ke masih lagi boleh terima..
Ni tak,dari pagi sampailah ke balik kerja karang,tengok jelah dia tak berganjak dari tempat yus..
Dah macam tak ada kerja pulak kan...

Kalau macam pagi-pagi yus banyak kerja nak buat,
Nak kena lari dalam lari luar..
Pergi toilet kejap ke...
Tinggalkan tempat duduk yus sekejap je...
Sekali kita nak duduk kat tempat kita sendiri,kita tengok dia da get ready bersila sambil tangan dia mngetuk laptop kita...sekali tengok tengah Bercinta Muka Buku..(facebook)..
Nak marah pun serba salahlah pulak..
Kadang-kadang sengaja duduk kat sebelah dia,kerusi yus,dia takkan berganjak punya..makin bersila pulak tengoknya..dia masih tak paham yang kita nak duduk tempat dan nak teruskan kerja agaknya..
Sampailalh ke petang karang..
Macammana nak bagi dia paham..??
Tak bolehlah tinggalkan tempat yus ni sekejap je,dia dah sedia menanti..

Terpaksalah mengangkut seisi kerja bawa ke bahagian admin,,duduk dengan admin..
Yus pulak kena mengalah bagai..duduk merata-rata buat kerja..
Dan satu lagi nak marah , bila masa nak balik,dia takkan kemas balik laptop yang dia guna dari pagi sampailah ke petang..takkan..kita yang buat kerja kat dalam,kena keluar balik,kemaskan balik..
Dah pinjam barang orang,buat macam harta sendiri,lepastu taknak kemas..
Sabar jela dengan orang macam ni..
Macam tak bertanggung jawab,dah pinjam barang,tolonglah kemas..

Masa update ni,dia sesibuk pulak,suruh kita cepat-cepat...sebab dia bercinta muka buku (facebook)..
Nak marah ke tak..
Macam dia yang punya,arahkan pulak...





bukan main tekun lagi dia bercinta muka buku...see dah macam dan laptop dia kan..


3 ulasan:

Intan Payung berkata...

xley cm tu yang..kne b'keras ckit..klu x smpai ble2 pun die akan buli kte gtu..sbb die tau kte akn b'alah pnya..kdg2 berkeras ikut tmpt xpe..bkn salah kte pun..tu kn hak kte..

maksupieza berkata...

sis Intan :kekadang dah perli pun masih tak faham lagi sis....terpaksalah duduk dekat mana2 dept..

nadhirah berkata...

yus...x yah perli...ble tgk die duk tmpt tu..yus suh je bgun..budak mcm ni mmg x paham bahasa...

Catat Ulasan

 

kisah maksu pieza.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea