Jantung Hati Maksu Pieza

20 Februari 2013

Amah Lambung.

Dicatat oleh ucupiza di Rabu, Februari 20, 2013
Reaksi: 
Mari kita lambung dia ramai-ramai..
Dah kena 20tahun penjara.

Sudah dibagi kerja di Malaysia sudah cukup memadai,kenapalah perlu buat macam tu .
First time tengok video tu,Ya Allah,macam anak patung dia buat kat baby tu.
Baru 4bulan,tulang sendi masih lembut,..

Tergamak dia berbuat demikian terhadap seorang baby.
Nak menangis dan tak sanggup tengoknya.
Tengok sedutan video tu pun dekat Berita..sekejap tu pun tak sanggup nak tengoknya.
Walau tak ada anak lagi sebab status bujang lagi kan,anak buah dah berderet...
kita dapat bayangkan camana lah kalau berlaku,dan perkara seperti itu sudah mengingatkan kita pada anak-anak dan anak buah..
Harap tiada yang berlaku sedemikian terhadap keluarga kita.

Yus pernah menjadi pengasuh...memang parents kat sana begitu peka keatas anak-anak mereka,
parents kat sana akan curi masa sedikit untuk tengok anak-anak diorang buat apa kat Taska,dan mereka akan pantau secara diam-diam..
Mengapa mereka berbuat demikian??
Sebab mereka nak pastikan anak-anak mereka selamat dalam taska dan melihat apa aktiviti pengasuh tersebut,macamana cara pengasuh tu mengasuh anak-anak diaorang,betul tak cara diaorang bagi makan,susu,salin pampers,or aktiviti  anak diaorang..

Baby adatlah kan,menangis-nangis,kena tahanlah..
kena tahu kenapa dia menangis,sebab apa.
bukan dilambung-lambung baby tu macam anak patung..

Lepasni kena selalu pantau anak-anak ditaska..

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

kisah maksu pieza.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea