Jantung Hati Maksu Pieza

11 Mac 2013

:) Dating (1)

Dicatat oleh ucupiza di Isnin, Mac 11, 2013
Reaksi: 
Buntu memikirkan apa tajuklah nak letak ni,lama-lama letak jelah tajuk dating ni..

Lama dah rasanya tak jumpa sedara mara yang sama umur,bak kata erti lain,sedara mara yang belum berkahwin,bujang-bujanglah katakan..
Jumpa sedara mara ni time kenduri,kenduri kahwinlah kan..time tu semua berkumpul..
Time tulah nak bergelak sakan sampai ke tengah pagi..

Tiada kenduri,tiada sedara mara nak jumpa..
Jadinya telah bersepakat mahu berkumpul dan telah merancang satu aktiviti untuk kita semua berjumpa.
Telah ditetapkan tarikh,masa dan tempatnya..
Tapi last minute telah beralih tarikh,masa,dan tempat jugak.
Mula plan nak pergi panjat Bukit Broga,tapi dibatalkan sebab ramai tak setuju..
Plan kedua nak pergi JB la,mana tahu dapat jumpa sedara mara di JB..cancel jugak,disebabkan JB tak ada tempat menarik,atau kami yang tak tahu JB tu ada tempat yang menarik..
Maaf orang JB..

Plan ketiga adalah KL sahajalah..dekat je kan..
Sabtu lepas (09/03/2013)
Masa : 8.00pagi-11.30mlm..
Tempat : Sunway Pyramid..
Jumlah Pelancong : 5orang je (sedara mara ramai,tapi ini je yang mempu mengosongkan jadualnya)..

Pukul 8.00pg dah gerak,dari melaka ke seremban naik kereta cousins,singgah di Mambau kejap,sebab nak breakfast..pekena air milo ais dan nasi lemak berlauk,memang terangkat lemak-lemak dalam badan ni,dalam pukul 10.00 baru gerak nak menuju ke Ampangan,Seremban,tapi memandangkan semua dalam kereta adalah orang yang lupa-lupa ingat,nak pergi seremban pun terpusing-pusing sampai enam kali nak rumah cousins lagi sorang kat Ampangan tu,seremban pun dah sesat..Apetah lagi KL...
Dalam pukul 12.15pm baru sampai rumah cousins tu,lepak sekejap..Dalam 12.30 sampai KTM seremban,
Beli tiket menuju ke Kg.Dato.Harun....
Tunggu train yang lambat,dalam 12.45pm baru gerak,hari sabtu kemain ramai,tapi kami dapatlah duduk kan,nak menahan kaki sampai ke KL sentral..
Pukul 2.15pm,sampai di KL sentral untuk penukaran train ke Kg.Dato Harun..

Dapatlah train ke Kg.Dato Harun,dan satu peristiwa telah terjadi,dimana kami semua tak pernah pergi Sunway Pyramid tu,kami ingat bila sampai je dekat Kg.Dato Harun tu,teruslah nampak Sunway Pyramid kan,tapi tekaan kami salah..Puas jugaklah menanti kenderaan awam apalagi nak naik ni..
Kg.Dato Harun tu kebetulan memang dekat dengan Rumah Pak sedara...
Tak seronok hatilah kan,dah dekat rumah Pak Sedara tapi tak nak singgah,kami singgahlah sekejap..
Sedara yang mahu ikut sekali dari KL tu dah menghilangkan diri entah kemana,tapi takpelah,mungkin dia ada aktiviti lain dengan kawan-kawan dia..
Dalam 3.15pm Pak cik kami berbesar hati mahu menghantar ke Sunway Pyramid,masa tu dalam 3.30pm.
Sampai je,semua macam 'Wahhhh" je,yelah tak pernah sampai ke Sunway ni....Mahu tak 'Wahhhhh"
Ingatkan nak pergi mandi-manda di Sunway Lagoon,tapi baju tak bawa..

First nak tengok wayang...sebelum wayang start mari kita melawat-melawat apa yang ada salam Sunway ni.
Besar sangat...
Cantik sangat..
Mahal sangat....
Dan terkejut sangat..

Duduk dalam train adalah sangat penat,banyak destination yang berhenti..memanglah..
Masa untuk pulang,Pak Cik juga yang hantar sampai ke KL sentral,Terima Kasih Pak Cik..

8.15pm...train ke seremban kembali..
9.45-10.00pm baru sampai seremban kembali...
10.00pm-10.20-singgah hantar cousins balik..
10.30-11.30pm-baru sampai melaka..

Penatnya....
ada next entry..tunggu...










2 ulasan:

InaYusoff berkata...

pak yab ke?..

pe barang pergi sunway piramid jek,,,hahah
baek ko pergi a famosa la..
dapat mandi manda..

sekadar berjalan camtuu..
baek pergi mahkota parade..
ahahhahaha

ucupiza berkata...

kekna : kitaorg singgah uma pak yab jap..pak yab yang hantar p sunway..
A famosa hanya untuk org yg mampu jek..hehehe..
mahkota parade jammed la..
g KL naik train..xjammed langsong..:)

Catat Ulasan

 

kisah maksu pieza.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea