Jantung Hati Maksu Pieza

28 Mac 2013

Saya Dah Kamu Dah Belum??

Dicatat oleh ucupiza di Khamis, Mac 28, 2013
Reaksi: 
Assalamualaikum..

Walaupun isu rebat RM200 telefon pintar macam dah heran diperkatakan,yus tetap nak kongsi juga,tetap juga ok..Macam-macam jenis telefon bimbit oleh SKMM..macam-macam sangat..

Yus kalau bab-bab semasa ni,memang kurang sikit,dalam bulan 1 rasanya,kawan office yus datang duduk borak-borak kosong dengan yus,sekali dia cerita pasal Smartphone dan Rebat RM200 ni,mengangga juga la dengarnya..Dah dia ada depan mata yus,yus suruhlah dia buatkan..Settle..
Moga dapatlah kan Rebat smartphone RM200 tu kan..

Dalam bulan 2 atau bulan 3,yus dapat email dari SKMM,Permohonan yus dah diluluskan..
Alhamdulillah,lagipun handphone pinjam dan belas kasihan dari abang,telah terpecah skrinnya..
Nak touch pun susah,dengan adanya dan jayanya yus dapatlah tukar smartphone baru..
Konon nak kumpul duit lebih nak beli BlackBery,nak beli Galaxy Note la..
Tapi duit tu didahulukan pada keperluan yang penting,hanya pandang jelah kakak dan anak buah pakai BB,dan kawan-kawan office pakai Galaxy Note.

Tapi petang tadi baru nak tebus Rebat tu,yelah disebabkan kena tambah duit sikit,kenalah tunggu gaji kan,
Dah gaji semalam,haruslah terjah kedai Handphone ni,\
Kawan yus cakap,dia dah order dah handphone ni,yus pun pikir,mungkin yus pun kena order dulu barulah dapat smartphone nya kan..
Sekali dia minta kad pengenalan yus,dan dia suruh pilih handphone apa kita nak,dan boleh ambil masa tu juga,tak perlu order dan tak perlu tunggu beberapa hari,,
Cepat servisnya..

Yang tak sukanya,kena beli sim card lain,sim card hotlink RM5,dan dalam sim card tu kita kena topup RM30,RM30 ok,kemain banyak lagi kena topupnya..tak tahu nak guna kearah mana..
Yus dapat full accesorries,just tambah RM5 untuk tinted handphone dan tambah casing cinta muka buku.
tempat yus macam tu,tempat korang macamana??
Handphone tak godek-godek lagi sebab tengah charge 8jam katanya..




Dah lama mengidam nak pakai Samsung..





Galaxy Y Young..wah..cantik tak..dia ada warna hitam,putih dan putih bunga-bunga..yus amik yang putih bunga-bunga.




Terima kasih SKMM..

1 ulasan:

Cik Embun berkata...

cce tak guna pun lagi rebat ni... lalalaa~ duit tak dak nak buat tambah2 beli hp nnt.. haha

Catat Ulasan

 

kisah maksu pieza.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea