Jantung Hati Maksu Pieza

03 April 2013

Episod Akhir : Rindu Bertamu Di Abu Dhabi.

Dicatat oleh ucupiza di Rabu, April 03, 2013
Reaksi: 
 

Rindu Bertamu Di Abu Dhabi..
Sanggup tahan mata semalam,sebenarnya penat bekerja tu buatkan mata nak terlelap,tapi sanggup sebab nak tengok episod akhir cerita ni..
Didalam hati tertanya-tanya siapakah Firdaus(fahrin)sebenarnya,anak siapakah beliau??

Rupa-rupanya Firdaus ni adalah anak luar nikah hasil perkongsian haji Ilham dan Salina(mak fifi),
selepas mak fifi membuat pengakuan didepan Haji Ilham dan Kirana.Haji Ilham ni kaki club dulu,masa kat club lah haji Ilham jumpa Salina ni,selepas tu,Salina mengandung,tapi Haji Ilham menyuruhnya mengugurkan kandungan tu,Tapi Salina tidak mengugurkannya dan merahsiakan perkara ini dari pengetahuan Haji Ilham ni,Oleh kerana tidak mampu menjaga Firdaus,Salina telah melatakkan Firdaus dihadapan rumah Haji Ilham..Masa tu waktu hujan ditinggalkannya..
Kirana dan Haji Ilham bersetuju untuk mengambil Firdaus sebagai anak angkat..

Masa pengakuan Salina dirumah Haji Ilham,Fifi dan Faiz dengar bahawa Firdaus adalah anak Haji Ilham,mereka tidak keruan..dan masing-masing menyalah antara satu sama lain,dan disebabkannya fifi dan faiz telah bergaduh didalam kereta dan akibatnya mereka telah mengalami kemalangan.
Gaduh lagi dalam kereta..
Fifi meninggal dunia ditempat kejadian dan faiz masuk ICU,masa faiz menghembuskan nafas yang terakhir,faiz memberitahu Haji Ilham tentang firdaus,dan meminta maaf atas semua kesalahannya ketas firdaus..
Haji Ilham terkejut terus jatuh sakit..

AkhirnyaFatin Zaharah dan Firdaus disatukan bagi menggantikan majlis yang sepatutnya faiz dan fifi kahwin,manakala Adam terpaksa mengundurkan dirinya..
Jodoh mereka kuat..

 

Mak fifi masuk hospital sakit mental..
 

1 ulasan:

NinaAz berkata...

hai! sis singgah! hehe

Catat Ulasan

 

kisah maksu pieza.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea