Jantung Hati Maksu Pieza

03 April 2013

Memanjakan diri.

Dicatat oleh ucupiza di Rabu, April 03, 2013
Reaksi: 
wordless wednesday dah..

Bila taknak update blog,idea untuk mengupdate blog mencurah-curah di daun keladi,bila dah duduk menghadap depan Laptop,dan nak memulakan ungkapan kata hikmah tu,idea tu terus hilang.
Tu yang lama sangat memikirkan apalah nak diupdate kan..

Sekarang ni nak memanjakan muka ni,.yus memang sangalah pemalas nak menjaga kulit muka ni,lagi-lagi bab nak mentoner,pencuci muka,krim-krim bagai..Pergi kerja guna bedak baby johson baby yang warna pink taw,sebab bau dia wangi dan tekstur bedak dia alahai lembutnya dan halusss je.
Lepastu marah,kenapalah jerawat ni merata tempat dia tumbuh..Masa tulah baru sibuk nak cari pencuci muka,toner,krim bagai nak tutup jerawat tu..
Seminggu dua je rajin,lepastu mulalah balik jadi malas..

Yus suka beli cosmetics online,dan telah terbeli:
a) Sheseido blackmask -yang ni cecair warna hitam,yang boleh menghilangkan bintik-bintik yang tak diingini di muka,terutama dibahagian hidung (blackhead,whitehead)...Seronok sangat pakai ni,bila dia dah kering,kita tarik slow-slow,dan tengok cermin,dengan bulu halus kat muka ditarik juga..
Cara-Caranya : Cuci muka dulu,lebih elok diwapkan muka tu bagi memudahkan blackhead ,whitehead kita tu keluar dengan jayanya,kemudian sapulah shiseido ni..
Bila dah kering,tarik perlahan-lahan,dan tengoklah apa yang melekat di situ.iyewwww...dan yang paling best dia dapat mengecilkan pori-pori muka kita,mengurangkan kedutan,anti penuan.

b) Shiseido whitemask-cecair juga,ni untuk blackhead dan whitehead juga,tapi dia lebih kepada memutihkan muka,mengecilkan pori-pori dan mengurangkan keduta serta anti penuan
cara-cara sama juga seperti menggunakan Shiseido blackmask juga..

c) Tomatox :  Yang ni memang ohsem,sejuk je bila pakai tomatox ni,ini pun untuk memutihkan muka,dah nama tomatox asal dari tomato,tomato cantikkan kulit..bila pakai waktu nak tidur,bangun esok dah cuci muka,rasa kulit lembut je,selembut kulit bayi..




 muka bajet comel je,masa ni pakai tomatox..


taraaa...tomatox,shiseido balckmask dan whitemask.




PM me to order and how apply :)
WhatsApp : 0147322164
Sebab yus tengah buat Sale..Sale..Sale..hingga 10/04/2013.
Harga yang amat murah..Jomlah try..sementara stok masih ada..

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

kisah maksu pieza.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea