Jantung Hati Maksu Pieza

23 April 2013

Semua Nak Naik.

Dicatat oleh ucupiza di Selasa, April 23, 2013
Reaksi: 
Assslamualaikum dan selamat petang..
Sekarang macam ada masa je nak update blog,disebabkan big boss kat office ni takde,sekarang sibuk nak mengundi,jadinya big boss ni datang office sekejap je,lepastu menguruskan kerja diluar..kerja sampingan sempena nak mengundi ni.

Haruslah manfaatkan masa ni untuk mengupdate blog kan..
Sekarang barang semua dah naik secara mendadak kan..
contohnya ni hah :



Apollo ni dulu paling kuat harga dia dalam RM 0.20 lah kan,sekarang ni dah RM0.40 dah..kecik je ni..lama-lama berhenget-henget pulak kan..nak beli sekarang pun kena kira duit syiling cukup ke tak,tak pun tak payah beli..


 




keropok tam-tam digemari ramai..keropok ni time yus kecil-kecil dulu baru RM 0.10sen je taw.sekarang dah RM 0.30sen..
Semua dah mahal-mahal dah,nak makan pun kena pikir banyak kali kan...
Kenapa semua nak mahal...protes ni..




3 ulasan:

fae jamal berkata...

barang sekarang memang dah mahal. beli seciput je pun tapi part nak bayar tu boleh tebeliak biji mata kan. haish.

Nory Zoulkefle berkata...

sekarng ni kalau gi pasar malam bawak seratus pon tak cukup..sikit je barang yang dapat dibeli...

ucupiza berkata...

sis Fae : memang pun..lagi kecil barang,lagi besar nilainya..

Sis Nory : memang pun sis...tula mcm yus ckp..lagi kecil brg,lagi besar nilainya..ni baru tahun kita,belum tahun cucu cicit kita lagi kan sis.

Catat Ulasan

 

kisah maksu pieza.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea