Jantung Hati Maksu Pieza

02 Julai 2013

Berwaspada!!!

Dicatat oleh ucupiza di Selasa, Julai 02, 2013
Reaksi: 
Assalamualaikum dan selamat petang =).

Sungguh geram dengan ada seseorang,ehh bukan seseorang,tapi dua orang ni dekat tempat kerja yus,
Sungguhlah menggatal tak tentu arah,kesian isteri dan anak-anak di rumah tu yang menganggap suaminya bekerja untuk sesuap nasi bukan mahu tengok suaminya menggatal...Pikirlah cikit..

Mungkin bagi sesetengah orang lain akan beranggapan,"alah mungkin dia nak bergurau.."salah oranglah iye nak bergurau senda ni..gurau tu banyak maksud dan banyak gurau-gurau ni..
Ni sampai dah nak tahu details yus,siapa ambil??duduk mana??rumah kat mana??kenapa diaorang tak sampai lagi??adakah soalan itu wajib dijawab..

Yus ingat lagi,ada satu hari tu,motor yus rosak,jadinya datang kerja abang yang hantarkan,balik tunggu sedara yang ambil,kebetulan sedara lambat sampailah,ada orang ni tanya macam-macam details pasal yus,masa tu yus sorang-sorang je dekat tempat kerja,bagi taknak bagi dia cakap dengan yus,yus buatlah cakap sorang-sorang dalam phone...lama-lama baru dia masuk tempat dia kerja..
Yus bila lelaki dah macam tu,maaflah iye yus nak layan..
sampaikan check beg,dalam tu ada laptop yus,siap nak minta 'nama FB yus'.lagilah malas nak layan..
Tapi harini dia siap belanja buah mangga..lagilah tak layan..

Dan apabila benda ni sudah sampai ke pihak atasan,Maaflah ye,kamu berurusan dengan pihak atasan pula iye.saya tak bertanggungjawab..
Dan terima kasih pihak HSE sebab mereka ambil tindakan..
Yus bukan mahu musuh,yus nak cari rezeki..tolonglah..jangan kacau lagi..




1 ulasan:

combi berkata...

miang namenye tuh.xscukup yg kat umah

Catat Ulasan

 

kisah maksu pieza.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea