Jantung Hati Maksu Pieza

07 Oktober 2013

BBQ SAHABAT PART 1

Dicatat oleh ucupiza di Isnin, Oktober 07, 2013
Reaksi: 
Assalamualaikum :)

Semalam keluar dengan kawan-kawan sekolah menengah 2008,dah lama rasanya tak keluar dengan mereka ni.
Sebab salah seorang dari kami ada yang dah berkhawin dan ada yang menjadi tunangan orang..Jadinya nak keluar tu kena tunggu semua tak sibuk..

Dan dengan adanya Whatsapp ni,buatlah group.dan dalam group tu lah sibuk berbincang plan nak jumpa ni,
Alhamdulilah,plan baik-baik punya dapatlah jumpa semalam..Dapatlah berkumpul 7orang,memang ini je kawan yang rapat,kawan yang satu kepala,kawan yang banyak tolong susah dan senang,dan semuanya kawan lah kan.

Buat event ni dekat-dekat je,dekat Pntai Pengkalan Bala,yang sentiasa penuh dengan orang ramai,menjadi tumpuan,perginya dah pukul 12.00pm...Sebab masing-masing sibuk menyiapkan juadah.
Kalau dah pergi pukul 12.00pm tu,jangan bermimpilah nak dapat tempat yg redup mata memandang,janganlah berharap nak cop-cop tempat ni..
Makanya dapatlah jumpa tempat paling hujung sekali,disebabkan tiada tempat untuk kami...Ujung pun Ujung la kan,janji dapat merealisasikan impian dan kenangan bersama kawan-kawan.


Pukul 12.00pm dah sibuk nak nyalakan api menjadi bara-bara,Nasib baik ada kawan yang pandai nak nyalakan api tu..Mulalah operasi bakar-membakar ni,menu simple je,Ikan cencaru,Ayam perap dan sosej,makanan sampingan yang lain,bihun goreng,coslow,sos bbq,air sunquick dan buah-buahan.
Dah settle membakar,haruslah mengisi perut yang sudah berbunyi,Tapi ada warning dari kawan yang dah kahwin tu,Jangan makan dulu,tunggu dia sampai baru mulakan acara..Ok kita makan angin sahajalah iye kawan-kawan.
Dalam pukul 2.00pm baru kawan yus sampai.acara dimulakan dengan upacara memotong kek friendship.






Inilah Kek Friendship kami bertujuh..NAD,REM,DIYA,NADIA,FIEQA,FARINA.



Hasil Bara-Bara.


Dari kiri : Sos BBQ,Coslow,Ikan cencaru ,sosej,Ayam.


Dari kiri berdiri : Farina,Diya,Fieqa.duduk : Rem,Nad dan Nadia,Yus amik gambar.         



0 ulasan:

Catat Ulasan

 

kisah maksu pieza.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea