Jantung Hati Maksu Pieza

17 Januari 2014

Sahabat Untuk Selamanya.

Dicatat oleh ucupiza di Jumaat, Januari 17, 2014
Reaksi: 



 


Assalamualaikum..:)

Kawan itu umpama buku
tak tahu jika tidak dibaca
bila dibaca belum tentu kita faham
kalau kita faham belum tentu kita ingat
Maka cukuplah sekadarnya
apa yang kita tahu,faham dan ingat
yang penting kita menghargai apa yang kita perolehi.


Kawan yang baik tak pernah mengumpat di belakang kawan baiknya.
Kawan yang baik tak pernah cemburu dengan kejayaan kawan baiknya.
Sebaliknya kawan yang baiklah yang paling banyak membantu
kawan baiknya untuk mencapai kejayaan.



Harini ada majlis perpisahan..Inilah orang yang akan meninggalkan kami dan menimba ilmu di tempat kerja barunya.
Alhamdulillah, Cik Syafika ni dah dapat kerja baru,tercapai juga hasratnya nak jadi Cik Nurse Misiku Syafika..
Nilah kawan kuat makan yus,kuat merayau dengan dia juga.
kawan yang sentiasa mendengar dan bagi nasihat.
tapi arini dah nak pergi tinggalkan kitaorang kat office ni.

Kak,
Good luck dekat tempat baru tu..
Dah jadi Misiku Syafika ni,dah takleh nak main-main dah.
Sekarang dah kena menggalas tugas yang besar merawat pesakit..
Jangan kuat berangan kak,jangan tersalah cucuk jarum kak,cucuk pesakit.

Jangan lupa kitaorang kat sini ye,pabila dah masuk kat tempat baru..
 


2 ulasan:

NinaAz berkata...

Betul tuu... kawan yg baiklah yg paling byk membantu

Nory Zoulkefle berkata...

dalam berkawan ni kite kena sentiasa menerima semua kebaikan n kekurangan dia...barulah boleh kekal lama...tak gituuu...hehe

Catat Ulasan

 

kisah maksu pieza.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea