Jantung Hati Maksu Pieza

11 Februari 2014

Astro Oh Astro.

Dicatat oleh ucupiza di Selasa, Februari 11, 2014
Reaksi: 
Assalamualaikum =)

Nak cerita sedikit sebanyak pasal masalah Astro ni..
Ramai kan yang pakai Astro,dan ramai yang tak puas hati dengan servis Astro ni,Bayar tetiap bulan,tapi servis dan channel teruk..Kemain lagi kalau lambat sikit bayar,siap call gertak nak sekat akaun lah,kekadang sengaja bayar lambat,sebab servis dia teruk.

Dalam bulan ni saja dah banyak kali buat hal,.
Dan dah banyak kali call Astro ni buat report pasal kerosakan ni,
Sampailah tukar dekoder baru,dari kecil ke besar,
Tapi masalah tetap yang sama, " Check Cable Connection"
Kekadang tengah seronok melayan cerita "Ariana Rose" tetiba je dia keluar lagi ayat tu,Nak juga cerita Ariana Rose.
Nak kata keadaan cuaca tu,memang tak lah,terang benderang kat luar rumah tu,macam mana tu??
Bila call Astro Customer Service,macam-macam dia ajar kami tekan ni tekan tu,masalah tetap sama,tetap sama.Ini memang sudah melebih !!!!Bila call,kata nanti technician kami datang rumahlah,kalau nak suruh tukar dekoder baru technician datang kena bayar RM50..Apekah.

Dan sekarang dah guna dekoder kecil,tetap masalah yang sama,
Bayangkan dalam seminggu tu hanya 3&4 kali je boleh tengokn TV,yang lain check cable la ape lah.
Masa raya cina aritu lagilah melampau-lampau masalahnya,.
Bila call Astro customer service ,baru-baru ni dia bagi alasan technician dia ramai yang berbangsa cina,jadinya mereka cuti la,ok boleh lagi diterima pakai.
Kali kedua call,masih jawapan yang sama,memang lama cutinya ye,memang takde tecnichian melayu agaknya.
Kali ketiga call,dia kata kami akan percepatkan report Cik,tapi petang je dia buat hal,asal petang je buat hal.
Dan baru semalam buat hal lagi,kami akan percepatkan..apa yang nak dipercepatkanlah pun tak faham.
Masih sama juga..
Macam nak potong je Astro ni..
Apelah susah sangat technician nak datang.
Kalau rosak juga lepas ni,potong je terus..

Pandai Astro kan...Ada pendapat tak??






0 ulasan:

Catat Ulasan

 

kisah maksu pieza.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea