Jantung Hati Maksu Pieza

19 Mac 2014

Majlis resepsi belah perempuan-Nikah.

Dicatat oleh ucupiza di Rabu, Mac 19, 2014
Reaksi: 
Assalamualaikum =)


Salah sorang abang yus yang telah menamatkan zaman bujangnya dengan gadis pilihan hati.
Nak share majlis resepsi belah pegantin perempuan yang berlangsung di sg.lalang,semenyih.

Most of family and members yang dapat menghadiri majlis ni berkumpul di rumah yus,dan yang dekat area berdekatan semenyih,mereka gerak dari sana je,dan berkumpul di satu masjid berdekatan dengan pegantin perempuan.
Majlis akad  nikah berlangsung pada 08/03/14 jam 6.00 petang,di kediaman pegantin perempuan.

Selepas sahaja solat zohor,kami sekeluarga bertolak ke semenyih,konvoi 4 biji kereta dari melaka.
Masa perjalanan dalam 2jam sahaja,dalam pukul 4.00 petang dah samapai semenyih,tapi sementara nak menunggu azan asar,kami berhenti di salah satu masjid  yang berdekatan dengan rumah pegantin perempuan.
Selesai solat asar,kami bergerak ke rumah pegantin perempuan,dalam 10 minit saja dah sampai.



menantikan akad nikah..muka cuak je..





kawan yang teman sampai majlis akad nikah tamat..entah apa yang ditulis kat tangan tu..


Alhamdulillah..Amin dengan sekali lafaz sahaja..



upacara pembatalan air sembahyang..



masa ni memang touching,abang datang kat bonda,salam dan cium..lepastu tengok bonda dah nangis,air mata gembira anak bujang dah kahwin,macam-macam bonda pesan...macam mana lah yus pula nanti.





Alhamdulillah dah selamat dah..  


Nantikan entry malam berinai..

1 ulasan:

Lyaa Suriany berkata...

slmt pengantin baru pengantin...
semoga bahagia smpai syurga

Catat Ulasan

 

kisah maksu pieza.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea