Jantung Hati Maksu Pieza

03 Mac 2014

Tako Tao.

Dicatat oleh ucupiza di Isnin, Mac 03, 2014
Reaksi: 
Assalamualaikum =)

Pernah makan tako tao tak??
Ok dulu-dulu la yus bukan penggemar makanan jepun ni sebab memang tak sukalah..memang tak suka..
Tapi adalah satu hari tu,sepupu sepapat kita bawak pergi pasar malam,dan dia telah membeli tako tao tu,dan dia suruh yus rasa..suapan pertama tako toa memang sedap sangat-sangat lah.

First time yus rasa tako toa yang ada sotong comel dalam tu..adalah tersangat sedap..dia ada macam-macam inti dalamnye,boleh pilih..tapi setakat ni baru rasa yg intinya ada sotong comel.
So,bila sampai je hari ahadnya,mesti nak kirim sepupu sepapat tu belikan sampai 4 bekas..
Tako tao ni ada dekat pasar malam atau shopping mall.

Sempat jeling-jeling je cara orang tu buat..mula-mula dia bancuh tepung,alah macam nak buat cucur tu,
lepastu dia akan masukkan dalam acuannya..lepastu dia akan masukkan sedikit cheese dan sotong comel tu.dia golekkan-golekkan menjadi bebola,dan apabila dah masak dia akan tuangkan sos apa entah...susah benau nak menyebutnya..

BAru cuba inti yang ada sotong comel tu,nak try yang lain tunggu next ahad lah kan..
Sekotak harganya RM 3.50...




Add caption

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

kisah maksu pieza.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea