Jantung Hati Maksu Pieza

06 Februari 2015

Cara Reset Sony Xperia C.

Dicatat oleh ucupiza di Jumaat, Februari 06, 2015
Reaksi: 


Harini, Handphone Sony yus buat hal pula..Adoii dah 3 kali masuk kedai je,Sony ni memang problem kan,Tension dibuatnya..
Tengah sibuk bergosip dengan whatsapp group,tetiba je dia hang...
Lepastu dah hang,tak tahu nak buat apa,takkan nak hantar kedai lagi kot..Dahla ongkosnnya makin nipis,nasib baik lah ada si samsung torch light,sebagai backup..
Lama juga fikir,camana nak buat dengan Sony ni..
NAsib baik juga cik Google kan..


Seperti yang diketahui smartphone ni yang mana baterinya bersatu dengan handphone..Ni bukan jenis bateri yang korang boleh buka sendiri ye, kena pergi kedai,suh orang kedai bukakan..leceh betol la..
Didalam Sony ni ada menyediakan button reset apabila Sony mengalami masalah mematikan dan menghidupkan..

Masalah yang timbul adalah Hang, Handphone tidak bagi respons sentuhan jari (touch) dan Button power on/off tidak berfungsi..





cara reset xperia c tombol

Bagaimana cara reset
Button  reset pada smartphone sony xperia C sangatlah kecil dan menyorok ke dalam, sehingga korang akan kesulitan menekannya apabila hanya menggunakan jari kamu. jadi gunakanlah ujung pen yang tidak runcing untuk menekannya. tekanlah beberapa saat hingga perangkat mati, lalu nyalakan lagi. (dan jangan sekali kali gunakan benda tajam untuk menekan tombol reset tersebut, 


Senangkan..tak perlu dah nak hantar kedai..

Urut dada,sebab tak payah keluarkan duit lagi...
hehehehe..
 


2 ulasan:

InaYusoff berkata...

terer ko!...

ucupiza berkata...

@InaYusoff : Ofcosss

Catat Ulasan

 

kisah maksu pieza.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea